Anden akt: Operatrioen må indhente mere inspiration

Allan Gravgaard Madsen, Frederik Cilius og Rasmus Bruun begiver sig ud på endnu en operarejse i Europa. Der er premiere på 'Operarejsen 2' på DR2 og DRTV søndag den 19. februar.

  • Frederik Cilius, Allan Gravgaard Madsen og Rasmus Bruun tager på endnu operarejse – nu med offentlig transport. (Foto: © A&M productions, AM Production)
  • 'Operarejsen 2' har premiere den 19. februar på DR2 og DRTV. (Foto: © A&M productions, AM Production)
  • Operaguiden på P2 (© P2)
1 / 3

Hvor vi i sæson 1 efterlod komponist Allan Gravgaard Madsen og hans to hjælpere, Frederik Cilius og Rasmus Bruun, optimistisk skålende over Allan Gravgaard Madsens gode takter i hans kommende opera, møder vi en mere modløs Allan Gravgaard Madsen på en bænk i starten af anden sæson.

Han har fået skriveblokade og kan ikke komme videre med sit værk. En ny inspirationstur ud i operaens verden må derfor begynde. Fra Finland til Palermo rejser den velkendte operatrio afsted, og de indlogerer sig på finurlige moteller, kroer og camps undervejs.

- Det er ikke kun vores velkendte trio, som får en masse inspiration ud af disse operarejser. Deres dedikation og passion for operaens væsen smitter gennem skærmen, og derfor har vi også haft lyst at give danskerne endnu en sæson af mere fantastisk, europæisk opera, siger DR-redaktør Anja Hauberg Kaalund.

Operaen dyrkes ikke kun på skærmen i foråret

De syv programmer af Operarejsen formidles i denne sæson ikke kun via skærmen, men også på lyd. P2’s nye program Operaguiden går i fodsporene på de operaer som TV-serien besøger, og skaber for hver episode et dybere kendskab til indholdet.

Operaguiden har tre værter: radiovært Benedikte Granvig, kulturjournalist Thorkild Jacobsen og dirigent Magnus Larsson, og de vil sammen forsøge at formidle endnu mere operaindhold til de interesserede danskere. - De tre værter har hver deres viden og tilgang til opera, og sammen vil de give et indblik i hver enkelt operas handling, musikalske særheder og de komplicerede plots og magtkampe, der har påvirket komponisten og værket, siger Signe Allerup, der er P2-redaktør på 'Operaguiden'.

Foruden 'Operaguiden' kan interesserede lyttere også høre det fulde værk til 'Operaaften' hver lørdag på P2 klokken 19.20 eller i DR Lyd.

'Operarejsen 2' har premiere den 19. februar på DR2 og DRTV og er produceret af A&M Productions. 'Operaguiden' på P2 kan høres på DR Lyd fra søndag den 19. februar klokken 6.00.