’Danmarks Indsamling’ og jubilæumsbyen Holstebro sætter fokus på verdens sultne børn

I 2024 fejrer Holstebro byens 750-års jubilæum, og begivenheden bliver skudt i gang, når ’Danmarks Indsamling’ sender live fra Musikteatret den 3. februar. Med millioner af børn, der sulter i verdens fattigste lande, kommer indsamlingen til at gå til 12 humanitære projekter, der hjælper dér, hvor nøden er katastrofal.

  • Drengen her er fra Bangladesh. 'Danmarks Indsamling 2024' har fokus på sultende børn. (Foto: © Stig Fog)
  • Holstebro bliver værtsby for 'Danmarks Indsamling' 2024 (Foto: © Holstebro Musikteater)
1 / 2

Når danskerne tænder for DR1 klokken 19.00 den 3. februar 2024, vil de opleve et oplysende og stjernespækket indsamlingsshow, hvor pengene, der bliver indsamlet, går til børn der lider af fejlernæring og sult i verdens fattigste lande. Holstebro Kommune og Musikteatret Holstebro kan samtidig vise, hvordan byen er blevet formet igennem de sidste 750 år.

- Især verdens fattigste lande kan mærke at både den globale fødevarekrise og klimaforandringer med cykloner, tørke eller ekstrem regn til følge, gør det mere og mere vanskeligt at få nok mad, siger forkvinde for ’Danmarks Indsamling’ Mulle Juul Korsholm, der fortsætter:

- Hvis børnene overhovedet får mad, får de ikke den mad, de har brug for. Lige nu er over 13 millioner under fem år så udsultede, at der er i akut fare for at dø.

Når ’Danmarks Indsamling’ transmitteres live fra Musikteatret Holstebro, er det ingen tilfældighed. Byen har en lang tradition for at bygge bro, skabe fællesskaber og løfte i flok. Og i 2024 kan Holstebro fejre byens 750 års byjubilæum, som bliver en folkefest med 750 events. Og både Musikteatret Holstebro og kommunen ser frem til den store begivenhed.

- Vi er glade for, at vores position og stærke netværk har kunnet trække ’Danmarks Indsamling’ til Holstebro, og vi ser det som vores gave til Holstebro Kommune i det store jubilæumsår, siger direktør Anders Jørgensen fra Musikteatret Holstebro.

Kan gøre en forskel

Borgmester H.C. Østerby fra Holstebro fortsætter:

- Jeg er sikker på, at vi kan være med til at lave et rigtigt godt indsamlingsresultat – og hvor vi med denne vigtige begivenhed kan skabe lokal og national inddragelse med et vigtigt internationalt udsyn. På den måde står vi sammen og forbinder os med fortid, nutid og fremtid og med de lokale, med Danmark og med verden, siger han.

DR har igennem 18 år stået for ’Danmarks Indsamling’, og DR-redaktør på indsamlingsshowet Jan Lagermand Lundme ser frem til at kaste lys over nogle af de sultrelaterede udfordringer børn ude i verden står over for.

- Jeg glæder mig endnu engang til at engagere danskerne i næste års sag. Jeg håber og tror, at vi – også i 2024 – kan gøre en forskel for verdens mest sårbare børn, siger Jan Lagermand Lundme.

Pengene, der bliver indsamlet, kommer til at gå til målrettede udviklingsprojekter gennem Danmarks 12 største humanitære organisationer.