DR klar med intensiv dækning af håndboldkvindernes guldjagt i Herning

Med en daglig VM-podcast, stærke optaktsudsendelser og masser af liveblogs og live-udsendelser på radio og tv, byder DR alle danskere indenfor til håndboldfest og dansk medaljejagt, når der fra slutningen af november spilles VM i kvindehåndbold på hjemmebane i Herning.

Tina Muller er vært i studiet i Boxen i Herning.

Snart banker julemåneden for alvor på døren, og så er der lagt op til håndboldfest i Boxen. Her løber de danske håndboldkvinder på banen i Herning for med en fyldt og forhåbentlig begejstret hal i ryggen at starte jagten på det fineste metal ved VM-slutrunden i håndbold. DR er med hele vejen med en omfattende dækning af slutrunden på tværs af DR's platforme.

- Vi glæder os helt vildt til at give den fuld gas på alle vores platforme og samle danskerne om top-håndbold og den fantastiske stemning, der altid er, når de danske håndboldkvinder spiller en slutrunde på hjemmebane, siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten.

Tina Müller er vært i studiet i Boxen i Herning, og Frederik Lindved kommenterer Danmarks kampe på tv sammen med håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen. I radioen kommenterer Morten Hausborg Danmarks kampe sammen med toptræner Helle Thomsen.

Både Lars Krogh og Helle Thomsen kommer også til at gæste studiet, hvor de supplerer de primære studieeksperter Camilla Andersen og Lotte Grigel, der begge har en glorværdig fortid på det danske landshold.

Hver morgen under slutrunden udkommer DR's sportspodcast ’Tyvstart’ med Emil Schiønning med dagens vigtigste historier fra VM, og på dr.dk/vm er der liveblogs, videoer og artikler med det seneste fra slutrunden.

- Hos DR vil vi gerne være med til at give danskerne store fælles oplevelser, og VM-slutrunden i Herning kan blive en af de helt store, som vi håber rigtig mange danskere kommer til at tale med om. Uanset om man "bare" vil følge spændt med, når de danske kvinder spiller, eller man har lyst til at nørde sig helt ned i slutrundens historie, data og statistik eller de små detaljer, der afgør mesterskaber, så har vi noget til alle i vores dækning, siger Anders Kern Boje.

Optakt med ’Håndboldens Heltinder’ og ’Gyldne Generationer’

Den 20. november klokken 21.25 er der premiere på første afsnit af ’Håndboldens Heltinder’ på DR1, der både er et tilbageblik på kvindelandsholdets guldalder, men også ser frem mod turneringen og den mulige start på en ny gylden æra. Serien udkommer i tre afsnit, som fra den 27. november alle vil være tilgængelige på DRTV. Den 20. november kommer DR også med en ny podcast-serie, der kigger på tre generationer af stærke danske kvindelige håndboldspillere, der har sat deres mærke i håndboldhistorien. Podcasten hedder ’Gyldne Generationer – Burgaard, Mortensen og Tanderup’.

VM-tema på dr.dk

Det danske landshold spiller alle deres kampe i Boxen i Herning - også eventuelle finaler. Danmark deler ellers slutrundeværtskabet med Norge og Sverige. Slutrunden starter den 29. november, og Danmark spiller sin første kamp den 1. december mod Serbien. Finalen spilles den 17. december.

Foruden Danmarks kampe sender DR en lang række andre kampe fra VM på DRTV og DR2. På dr.dk kan du få det store overblik over VM i kvindehåndbold på hjemmebane. Her er for eksmpel de seneste VM-nyheder, slutrundens fulde kampprogram, og når VM starter, vil der blive opdateret med resultater og stillinger.