Guldfeber: Ny P3-fiktion sætter fokus på penge, broderskab og konkurrence i et heftigt telefonsælgermiljø

Med udgangspunkt i egne oplevelser som telefonsælgere dykker ny serie ned i et miljø, der nok giver penge på kontoen, men som også hurtigt kan give ar på sjælen.

  • Guldfeber får premiere den 24. februar på DRTV sammen med musikvideoen til ’Pengestrøm’. (Foto: © Rasmus Rørbæk, DFF)
  • I rollen som Jamal ses Tarek Zayat, der slog igennem med 'Shorta'. (Foto: © Rasmus Rørbæk, DFF)
  • Serien er produceret af DR Drama. (Foto: © Rasmus Rørbæk, DFF)
1 / 3

Kenneth og Jamal er to venner i starten af tyverne, der har brug for at tjene nogle penge – og gerne lidt hurtigt. De bliver derfor ansat som telefonsælgere, hvor de skal sælge såkaldt 'grøn' strøm. Det nye job, hvor der både er fart på, masser af penge og fest, bliver hurtigt en del af deres identitet og de indgår hurtigt i en benhård konkurrence med de andre sælgere. Kenneth bliver hurtigt opslugt af det nye miljø og ikke mindst fortryllet af deres chef Bjarne. Alt imens det går det op for Jamal, at firmaet slet ikke er så hverken grønt eller konkurrencedygtigt, som de er blevet fortalt. Det peger mod et stort opgør, mellem drengene og Bjarne, men også mellem Kenneth og Jamal, der trækker i hver deres retning.

Inspireret af virkeligheden

Det er Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg, som har skrevet serien, som er udviklet i tæt samarbejde med Andrew Moyo. Idéen bygger på de oplevelser som Frederik Dirks Gottlieb og Andrew Moyo havde i 00'erne som telefonsælgere. En ikke ubetinget positiv oplevelse, som altså nu i dramatiseret form bliver til en serie.

I rollen som Jamal ses Tarek Zayat, der slog igennem med 'Shorta'. Han spiller overfor Andreas Bruun som Kenneth. I andre roller ses Anders Heinrichsen, Stephanie Nguyen, Ari Alexander & Andrew Moyo. Svend Colding har instrueret.

Marvelous Mussolini

På lydsiden får serien stærk opbakning fra Marvelous Mosells alterego Marvelous Mussolini, som den karismatiske, men også toksiske og utilregnelige telemarketing chef på seriens titelsang ’Pengestrøm’ i samarbejde med Bjørn Svin. De to har skabt en helt særlig udgave af Bjørn svins nummer ’Mer strøm’.

Guldfeber får premiere den 24. februar på DRTV sammen med musikvideoen til ’Pengestrøm’.

Serien er produceret af DR Drama.