H.K.H. Prins Christian fylder 18 år: DR har fulgt prinsen i ny, unik dokumentar

Den 15. oktober bliver Hans Kongelige Højhed Prins Christian 18 år. DR har i den forbindelse fået lov at følge prinsen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen rundt til forskellige institutioner, som Danmark bygger på. Dokumentaren 'Prins Christian - en kongelig rejse' har premiere på DRTV og DR1 lørdag den 14. oktober. Desuden sender DR hele dagen fra Prins Christians fødselsdag søndag den 15. oktober.

  • Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober. (Foto: © Franne Voigt, Kongehuset / Frederik Nellemann Linde)
  • Billede fra dokumentaren 'Prins Christian - en kongelig rejse'. (Foto: © Frederik Nellemann Linde)
  • Billeder fra dokumentaren 'Prins Christian - en kongelig rejse'. (Foto: © Frederik Nellemann Linde)
  • Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober. (Foto: © Franne Voigt, Kongehuset / Frederik Nellemann Linde)
1 / 4

Når Hans Kongelige Højhed Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober, får danskerne en unik mulighed for at komme helt tæt på prinsen.

DR har fået lov til at følge Prins Christian på en unik rejse. Som tronarving følger der et særligt ansvar med at blive voksen. Derfor tager han på en dannelsesrejse for at blive klogere på de institutioner, Danmark bygger på. Men prinsen er ikke alene, for med på turen har han sin far, Hans Kongelige Højhed Kronprinsen. Sammen er de afsted med en klar mission - at gøre Prins Christian klogere på det land, han engang skal være konge for.

Dokumentaren 'Prins Christian - en kongelig rejse' kan ses fra lørdag den 14. oktober klokken 6.00 på DRTV og klokken 19.00 på DR1. Dokumentaren sendes også søndag klokken 9.00 - inden fejringsprogrammet, der starter klokken 10.00 på DR1.

- Prins Christians 18-års fødselsdag er historieskrivning lige for øjnene af os, og en stor dag til arkiverne. Det er en tronarving, der bliver voksen, og en dag skal være konge i Danmark. Samtidig er det et helt unikt generationsportræt, fordi 200 unge fra hele rigsfællesskabet kommer for at feste sammen på Christiansborg Slot. Vores ambition med dækningen er at samle danskerne med en stor og ambitiøs dækning af fødselsdagen over en hel uge på tværs af vores programmer og kanaler. Og så glæder vi os til at vise danskerne den helt nye dokumentar med Prins Christian, som vil gøre dækningen af hans 18-års fødselsdag helt særlig, siger ledende redaktionschef i DR Nyheder Kirsten Marie Svendsen.

DR markerer fødselsdagen hele søndag

På selve fødselsdagen kan du følge festlighederne på tætteste hold på DR1 fra klokken 10.00. Ulla Essendrop og Kåre Quist er værter, mens DR's historie- og kongehuskorrespondent Cecilie Nielsen er med i studiet.

- Jeg glæder mig til en festlig dag, hvor vi markerer hovedpersonen, men i virkeligheden også kongehusets fremtid. Det er livsbekræftende af fejre en 18-årig, siger vært Kåre Quist.

- Det er jo et helt særligt kig ind i fremtiden at fejre Danmarks kommende konge, Prins Christians 18-års fødselsdag. Jeg er spændt på at se, hvordan de nye generationer indtager slottet, og hvordan Kongehuset får fornyelsen og historien til at gå hånd i hånd ind i fremtiden. Det bliver en interessant dag med altid veloplagte Kåre og en stime af behagelige og begavede gæster, siger vært Ulla Essendrop.

Ulla Essendrop og Kåre Quist er værter på programmet på selve fødselsdagen. (Foto: © Asger Malm Møllsøe)

P4 fejrer hele ugen

Udover tv-fejringen om søndagen vil fødselsdagen blive markeret hele ugen på P4.

I anledning af Prins Christians 18-års fødselsdag går P4’s distrikter sammen om at sende ham godt ind i voksenlivet. 'P4 Morgen' vil mandag til torsdag efterspørge lytternes gode råd til livet som 18-årig, hvor lytterne giver deres egne historier og erfaringer videre til prinsen. Fredag samler P4 18 af de bedste lytterråd – to fra hvert P4-distrikt. De 18 råd samles i en bog til Prins Christian.

Flere kendte P4-programmer - som ’Formiddag på 4’eren’, ’Musikquizzen’ med Kenneth K, ’P4 Weekend’ og ’3. Halvleg’ - markerer også Prins Christians fødselsdag i løbet af ugen og på selve dagen.