I ny programserie kommer seeren med ind i terapirummet, når Anna Lin starter i terapi

På overfladen lever Anna Lin et succesfuldt liv som tv-vært med masser af venner og en fuld kalender. Men under overfladen kæmper hun med følelser som angst og ensomhed lige som rigtig mange andre unge voksne. Serien er i fem afsnit og har premiere på DRTV og DR1 den 29. juni.

  • 'Anna Lin har det fint' har premiere på DRTV torsdag den 29. juni. (Foto: © David Hedtoft Reynisson, David Hedtoft Reynisson / DR Eksponering (micv))
  • Anna Lin har det fint: Selvsikker men vildt usikker. (Foto: © David Hedtoft Reynisson, David Hedtoft Reynisson)
  • Anna har masser af venner og plejer at have 200 gæster til sin fødselsdag. Hvordan kan det så være, hun føler sig så ensom? (Foto: © David Hedtoft Reynisson, David Hedtoft Reynisson)
  • Angsten for at blive misforstået har gjort, at Anna er superkontrolleret i forhold til at vise sine følelser og være sårbar overfor sine venner. (Foto: © Anna Lin Lundsgaard, David Hedtoft Reynisson)
  • Anna laver lejrbål med tre andre unge, som hver især har erfaring med at vise sårbarhed overfor deres venner. (Foto: © Frederik Svaneborg, David Hedtoft Reynisson)
1 / 5

Anna Lin er en del af en generation, hvor mange slås med psykisk mistrivsel. Gruppen af unge voksne kan uden besvær tale om store emner som sex, klima, køn og bæredygtighed, men når det kommer til at tale åbent om, hvordan de har det, bliver det svært.

I forsøget på at forstå sig selv bedre og aftabuisere mistrivsel inviterer Anna Lin i programserien ’Anna Lin har det fint’ seeren med ind i terapirummet, når hun starter i et terapiforløb hos en psykoterapeut. Med udgangspunkt i de følelser og temaer, hun arbejder med hos terapeuten, taler hun sideløbende med andre unge voksne om de svære følelser, som mange af dem alt for ofte går alene med.

- Ved at turde gå forrest og dele det, der er allermest sårbart, håber vi, at Anna Lin med sit forløb kan inspirere til samtalen om det sårbare i vores liv. Samtidig håber vi, at serien kan være med til at normalisere de svære følelser ved at vise, at dem deler vi alle – uanset vores forskellige vilkår i tilværelsen, siger redaktionschef i DR, Niels Jacob Schøtt.

Det hele starter i samtalerne

For Anna Lin var det vigtigt at inddrage de unge voksne i udviklingen af programmerne fra start.

- Da jeg fik muligheden for at lave et program til min egen målgruppe for DR1, vidste jeg, at jeg ikke ville udvikle det alene. Derfor inviterede jeg en masse andre unge ud på DR til workshops, og her blev det tydeligt, at der mangler et program, der tør være i de svære følelser, fortæller DR-vært Anna Lin.

- Jeg valgte at starte i terapi og filme det hele, da jeg gerne vil blive klogere på mine følelser og vise, at sårbarhed er en styrke. Jeg vil inspirere til de svære samtaler, hvor der er plads til mere åbenhed, og det er mit håb, at jeg ved at starte de her samtaler, gør det nemmere at finde fællesskab i følelserne.

Programserien ’Anna Lin har det fint’ har premiere på DRTV torsdag den 29.juni fra morgenstunden og klokken 21.25 samme dag på DR1. Serien er i fem afsnit.

Unges trivsel er også i fokus i dette års P3 missionen. Lige nu kører P3 missionen rundt i landet og interviewer unge om, hvad der gør dem glad. Du kan læse mere om P3 Missionen her.