Julekalenderen ’Tidsrejsen’ får en fortsættelse i 2024

En af DR’s mest populære julekalendere ’Tidsrejsen’ får en fortsættelse, når DR Drama til næste år er klar med ’Tidsrejsen 2’.

  • Foto/grafik: Thomas Gerhardt / Marie Øst Vejbæk (Foto: © Thomas Gerhardt / Marie Øst Vejbæk)
  • Det bliver den norske julekalender ’Det magiske tivoliteater’, som danner rammen i december måned i år. (Foto: © NRK, NRK)
1 / 2

For de fleste er der nok lang tid til julen 2024, men allerede i oktober går DR i gang med optagelserne til den kommende julekalender: ’Tidsrejsen 2’.

’Tidsrejsen 2’ handler om det umage par Romeo og Holly, der lærer hinanden at kende, da Holly starter i Romeos klasse. Romeo mener at have beviser for, at der tidligere i Dragør har foregået tidsrejser, og at det måske kan bringe ham tættere på at finde ud af, hvad der er sket med hans far, som han aldrig har mødt. Holly tilbyder Romeo sin hjælp, hvilket bliver starten på et hæsblæsende science-fiction juleeventyr.

For DR's fiktionschef Henriette Marienlund var valget omkring at lave en fortsættelse af ’Tidsrejsen’ ikke nogen svær beslutning.

- ’Tidsrejsen’ var bare en virkelig god julekalender, og da vi samtidig kunne se et stort udviklingspotentiale i universet, var det en ret nem beslutning, at vi selvfølgelig skulle lave en fortsættelse, der bringer historien videre, siger Henriette Marienlund.

De danske børn kan derfor igen glæde sig til ture både tilbage i fortiden og ud i fremtiden.

Nye og kendte ansigter

Der bliver 10 år imellem de to julekalendere, da ’Tidsrejsen’ blev sendt på DR i 2014, men det bliver igen Dragør by, der danner rammen for serien. Der er derfor naturligvis også en del nye ansigter i serien, men der vil også være enkelte kendte ansigter fra den oprindelige julekalender.

’Tidsrejsen 2’ er skrevet af Mikkel Bak Sørensen og Poul Berg, der også skal instruere samtlige 24 afsnit. Poul Berg kender universet godt, da han også i sin tid skrev ’Tidsrejsen’. Han stod også bag ’Julehjertets hemmelighed’ både som instruktør og manuskriptforfatter.

Optagelserne til ’Tidsrejsen 2’ starter i oktober 2023, og serien vil traditionen tro få premiere 1. december 2024. Optagelserne i Dragør sker i samarbejde med Dragør Kommune.