’Min Sang’ skal samle os om de sange, der forbinder og forandrer os

I løbet af efteråret sætter DR fokus på sangens værdi og dykker ned i, hvordan sange gennem tidens løb har været med til at beskrive Danmark og danskerne.

  • I første program af 'Min sang til Danmark' kan seerne følge Andreas Odbjerg, Stine Bramsen og Annet Linnet. (Foto: © Nelle Renberg Andersen)
  • Malte Ebert, Birthe Kjær og Simon Kvamm/Hugorm har også skrevet deres sang til Danmark. (Foto: © Nelle Renberg Andersen)
  • Mød Soleima, Peter Sommer og Steffen Brandt i det tredje program. (Foto: © Nelle Renberg Andersen)
  • Oh Land, Mekdes og Ankerstjerne har også givet deres bud på et Danmarksportræt anno 2022. (Foto: © Nelle Renberg Andersen)
  • I det femte og sidste program følger seerne Mads Langer, Sanne Salomonsen og Branco i tilblivelsen af deres sang til Danmark. (Foto: © Nelle Renberg Andersen)
1 / 5

Det kommende tema ’Min Sang’ dykker ned i sangens betydning, og hvordan den sætter ord og følelser på det, vi som mennesker har sammen. Med ’Min Sang’-temaet vil DR sammen med danskerne undersøge, hvordan sange forbinder os som nation, som venner, som kærester, kolleger og alt derimellem. Som en del af temaet har programserien ’Min sang til Danmark’ premiere lørdag den 20. august, hvor 15 store danske artister fem lørdage i træk giver deres personlige bud på deres danmarkssang anno 2022.

- Sang og sangskrivning har altid fortalt historier og bundet os sammen på kryds og tværs. Sangen skaber relationer, og sætter ord og følelser på det, vi har sammen, og som nogle gange kan være lettere at sige med en sang end i virkeligheden. Med temaet vil vi gerne engagere danskerne i, hvordan sang og sangskrivning kan hjælpe os til at forstå hvem vi er, og hvilke fællesskaber, vi er en del af. I løbet af temaet kommer man forhåbentlig til at mærke, hvad det er for en værdi sangen har, og hvordan den forbinder og forandrer os som mennesker. Det hele kulminerer med de 15 vidt forskellige sange om Danmark, som vi har samarbejdet med nogle af landets største kunstnere om, siger tværgående chef i DR, Nikolaj Vitting Hermann.

15 store artister giver deres sang til Danmark

Som en del af temaet har DR samarbejdet med 15 af de største danske artister lige nu, som hver især har skrevet deres personlige sang til Danmark. I DR1-programserien ’Min Sang til Danmark’ følger vi de 15 artister, under tilblivelsen af deres sang og sammen med vært Phillip Faber, bliver seerne taget med i de tanker og følelser, der ligger bag den personlige fortælling.

Programmet har premiere lørdag den 20. august klokken 20.00 på DR1, og de efterfølgende fem lørdage vil man i de enkelte programmer kunne følge tre artister og deres sang. De 15 nye sange til Danmark er DR’s bud på et musikalsk Danmarksportræt, og kan opleves både fredag den 12. august klokken 17.30 og lørdag den 24. september klokken 21.30 i DR Koncerthuset, hvor artisterne opfører en fælles livekoncert.

Koncerterne kan ligeledes ses på DR1 og DRTV, og billetter kan købes på drkoncerthuset.dk.

På tværs af DR’s platforme

’Min Sang’-temaet lanceres på et bredt udvalg af DR’s platforme, og vil på forskellige måder engagere lyttere, seere og brugere i alle aldre om sang og sangskrivning. Flere af initiativerne kan du læse om her, og der vil løbende komme flere til.

DR Ultra, DR Lær og Minisjang

I anledningen af MGP byder DR Ultra ind med ’Min Sang til MGP’, hvor folkeskoleundervisere kan følge et projektforløb om sangskrivning. Hvis man har en god historie og kan finde på en melodi, så kan man skrive en sang, der kan sendes direkte ind til MGP 2023.

På DR Lær kan undervisere på mellemtrinnet finde et grundigt undervisningsmateriale, der begynder med en idéfase, og skal ende ud i en færdigskrevet sang. Undervisningsmaterialet tager fat på tematikker som: Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Hvem vil jeg sige noget til? Og hvad vil jeg sige?

’Min Sang til MGP’ indeholder også tre live-events rundt i Danmark med stærke DR Ultra-værter. Under de enkelte events kan deltagerne indsende sange til MGP 2023, og det er muligt at møde tidligere MGP-stjerner, der fortæller om deres oplevelse og giver gode råd. Til de allermindste på Minisjang vil en helt ny fagtesang have premiere.

På Minisjang kan de mindste være med til ’Min Sang til mig’, når DR sætter fokus på musikken. I overbevisende børnestil udkommer Minisjang med en sang, der får både børn og voksne til at klappe og hoppe.

P3

Formiddagen på P3 inviterer til ’det ultimative danske mixtape’ og P3’s nye musikquiz, der har fokus på sange til, om eller fra Danmark.

P3-værterne vil sammen med lyttere og gæster skabe seks nye mix-tapes over danske must-hears til en bestemt stemning eller humør.

P5, P6 og P8

P5, P6 og P8 går sammen om ’Sange der forbinder os’, og på tværs af programmerne samt på SoMe bliver lytterne opfordret til at skrive ind og fortælle hvilke sange, de deler med andre. Det kan være ’sangen mellem mine veninder’, ’sangen jeg har med min far’ eller ’sangen jeg deler med min hustru’.

Værterne på de tre radiokanaler vil over flere uger motivere lytterne til at dele historier, oplevelser og fællesskaber gennem sangene.

’Min sang’-temaet løber i ugerne 33-39 og vil også kunne findes på P4 og flere andre af DR’s platforme.