Monopolet fylder 20 år: Hyldest til Danmarks bedste lyttere

Monopolet har 20-års jubilæum i næste uge. DR markerer fødselsdagen med en live-'maraton-sending' af 'Sara & Monopolet' lørdag den 9. september.

Sara & Monopolet' sendte live fra Folkemødet både i 2022 og 2023. (Foto: © Anders Beier)

Radioprogrammet 'Sara & Monopolet' fylder rundt onsdag den 6. september. Programmet sendte for første gang i 2003 under navnet 'Mads & Monopolet', og Monopolet kan derfor markere sin 20-års fødselsdag.

Lørdag den 9. september hylder DR jubilæet med en syv timer lang sending fra klokken 9 til 16 på P4 og live i DR Lyd under navnet '20 år med Monopolet'. Sara Bro vil gennem programmet få besøg af 20 monopolister, behandle 20 nye dilemmaer, og der vil være musik i playlisten fra de sidste 20 år. I hver time vil Monopolet bestå af tre monopolister.

Undervejs i programmet vil der være overraskelser og 'guest stars'.

- Jeg er meget stolt over at være vært på 'Sara & Monopolet' og få lov til at tage det med fra teenageårene ind i 20'erne. Programmet er intet uden verdens bedste lyttere, der skriver til os hver eneste dag, og alle vores kloge frygtløse monopolister, som gang på gang giver lytterne deres hjerteblod og bedste perspektiver på livets store og små dilemmaer. Det er en kæmpe ære at være lytternes fortrolige ven og være en del af det helt unikke fællesskab lørdag efter lørdag. Jeg er virkelig glad for, at vi kan hylde lytterne med denne maratonsending, siger Sara Bro.

Heldige lyttere får en særlig oplevelse

De ni 'P4 Morgen'-radioprogrammer udlodder i denne uge eksklusiv adgang til ni udvalgte P4-lyttere, der kommer til at følge hele fejringen fra første parket. De er repræsentanter for verdens bedste lyttere, og til sidst i programmet vil det være dem, der uddeler den eftertragtede 'Sara & Monopolet'-T-shirt.

De udvalgte P4-lyttere kommer til at se et stort hold af monopolister. Monopolet vil denne lørdag blandt andre bestå af Abdel Aziz Mahmoud, Jesper Binzer, Helle Thorning-Schmidt, Uffe Buchard, Morten Albæk, Stéphanie Surrugue, Frederik Cilius, Ibi Støving, Simon Jul, Søren Rasted, Lina Rafn, Kåre Quist, Anders Morgenthaler, Johanne Schmidt-Nielsen, Leonora Christina Skov og Christine Feldthaus.

Efter hvert program ligger 'Sara & Monopolet' klar som podcast i DR Lyd. Programmerne findes her.