Nye kunstnere er klar til at indtage 'Kunstnerkolonien' på DR2

Seks nye kunstnere står klar til at tjekke ind til tredje sæson af 'Kunstnerkolonien' på DR2. Denne gang danner Faaborg og Sydfyn rammen for kolonien.

  • De seks kunstnere i denne sæson er Lillibeth Cuenca Rasmussen, Eske Kath, Ida Kvetny, Bjørn Magnussen, Gun Gordillo og Adam Christensen. (Foto: © Henrik Sørensen, Eddy Media)
  • De seks kunstnere i denne sæson er Lillibeth Cuenca Rasmussen, Eske Kath, Ida Kvetny, Bjørn Magnussen, Gun Gordillo og Adam Christensen. (Foto: © Henrik Sørensen, Eddy Media)
1 / 2

DR2 gentager seersuccesen og samler igen i år seks anerkendte danske samtidskunstnere i en ny kunstnerkoloni. Denne gang får kunstnerne base på Fyn.

De seks kunstnere har sagt ja til at bo sammen og skabe kunst i samme omgivelser som fynbomalerne for mere end 100 år siden. De skal hver især lave kunstværker, der på kun to uger skal ende med en samlet udstilling.

De seneste to år har DR2 etableret kunstnerkolonier i henholdsvis Skagen og på Bornholm, hvor kunstnere som Michael Kvium, Frederik Næblerød og Ursula Reuter har lukket op for deres kreative processer og ladet seerne få indblik i, hvor deres kreativitet udspringer fra, og hvordan deres værker bliver til. Denne sommer er et nyt hold af stærke kunstnere klar til at tage imod udfordringen og åbne op for deres skabelsesprocesser.

De seks kunstnere, som seerne kan glæde sig til at opleve skabe nye værker er Lillibeth Cuenca Rasmussen, Eske Kath, Ida Kvetny, Bjørn Magnussen, Gun Gordillo og Adam Christensen.

Ligesom kunstnerkolonierne i Skagen og på Bornholm har Sydfyn tilbage i slut 1800-tallet og start 1900-tallet tiltrukket en flot række af danmarkshistoriens store malere som Johannes Larsen, Peter Hansen, Anna og Fritz Syberg. De var elever af Kristian Zahrtmann og bliver i folkemunde ofte kaldt 'bondemalerne'. Fælles for dem alle er, at de fandt inspiration i hverdagslivet og naturen.

'Kunstnerkolonien' giver et fællesskab

- I de seneste år, har mange af os oplevet at arbejde alene og derhjemmefra. En hverdag, der er normalen for de fleste kunstnere. Kunstnerkolonien giver dem et fællesskab, som de ikke vidste, at de havde savnet. Vi er meget spændte på at sende seks nye kunstnere af sted i år, og jeg glæder mig til at se, hvordan de arbejder og bruger hinanden, fortæller kulturredaktør Anja Hauberg Kaalund fra DR.

Hun glæder sig samtidig over, at de tidligere udgaver af programmerne er lykkedes med at ramme bredt, så både folk med og uden kunstviden får noget ud af dem.

- I de tidligere sæsoner af Kunstnerkolonien er det lykkedes at ramme en svær balance mellem at nørde helt ned i penselstrøget, og samtidig opleve relationerne i gruppen udvikle sig. Vi bliver klogere på teknikker og tilgange til kunsten, samtidig med, at vi lærer nogle af de store nulevende kunstnere bedre at kende. Det er i den grad lykkedes at få kunsten ud over rampen i en helt ny form. Det er vi enormt stolte af, uddyber Anja Hauberg Kaalund.

  • Kunstnerkolonien på Sydfyn får premiere søndag den 24. juli klokken 20.00 på DR2 og på DRTV.