Nyt hold på ’Kender du typen?’

Den erfarne journalist og vært Tobias Hansen skal sammen med Anne Glad og den nye ekspert Jacob Holst Mouritzen kigge i køleskabe og bogreoler hos kendte danskere i 2023. Dermed får et af de ældste og mest populære TV-programmer på DR nyt liv og ny energi.

Vært: Tobias Hansen (i midten), livsstilsekspert Anne Glad Wagner og livsstilsekspert Jacob Holst Mouritzen udgør fremover holdet på 'Kender du typen?' (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Den nye vært på ’Kender du typen?’ bliver den garvede DR-vært Tobias Hansen. Han er et kendt ansigt for sportselskere, da han er vært på DR Sporten og senest har dækket VM i Qatar. Han er nu klar til at overtage faklen på det 28 år gamle program.

- At få tilbudt sådan en værtsopgave er for mig at se en drømmeopgave, og derfor kan jeg ikke vente med at skulle i gang. Jeg vil gå ydmygt til værks og håber, at seerne vil tage godt imod mig og min måde at være vært på. Jeg er dog godt hjulpet på vej af den dygtige rutineræv Anne Glad og den fagligt stærkt funderede Jacob Holst Mouritzen, og jeg er overbevist om, at vi også i denne sæson kan glæde seerne med en masse spændende kendte, som vi skal hjem og besøge, siger Tobias Hansen, der fortsat er vært på DR Sporten og kommentator på Tour de France.

Programmet byder i 2023 også på en helt ny ekspert i form af den 37-årige Jacob Holst Mouritzen, der er kandidat i samfundsvidenskab fra Roskilde Universitet. Han har sammen med sin kone en konsulentforretning for marketingstrategi og har en fortid som direktør for kommunikationsbureauet Mindshare – en opgave, han fik, da han var blot 29 år.

- ’Kender du typen?’ er sådan et program, der virkelig samler danskerne på tværs af generationer. Og det er helt unikt i dagens mediebillede. At få chancen som en af eksperterne er en kæmpe ære - og jeg glæder mig helt vildt til at dyste mod Anne Glad, åbne køleskabe hos kendte danskere og forsøge at bidrage til programmet med min faglighed, siger Jacob Holst Mouritzen.

Anne Glad fortsætter

Den ældste og mest erfarne på holdet er fortsat Anne Glad, der har været ekspert på ’Kender du typen?’ i 12 år og desuden laver podcasten ’Du kender typen’, hvor hun går tæt på tidligere hovedpersoners økonomi.

- Det er et utroligt stærkt hold, der nu overtager faklen på det fine program. Tobias er simpelthen så godt selskab og et stort værtstalent, og han kommer med en kæmpe energi og et brændende ønske om at formidle eksperternes viden. Jacob er knivskarp, og han kommer til at give Anne Glad kamp til stregen, når der skal analyseres på små og store detaljer fra de kendtes hjem. De tre er helt klar til at føre programmet ind i fremtiden, og jeg er sikker på, de vil tilføre det noget nyt og godt, siger Eva Kvist, redaktionschef i DR Livsstil & Fakta, der producerer programmet.

Den nye sæson begynder sidst i januar og kan ses på DRTV og DR1.