P3 Guld klar til at hylde den danske musik, talenterne og fællesskabet

Andrew Moyo er vært, når årets P3 Guld sendes direkte på P3, DRTV og DR1 den 20. oktober klokken 21.30.

P3 Guld-aftenen starter allerede i DR Koncerthuset klokken 19 med musik, fest og Den Gyldne Løber. Showet begynder klokken 21.30. (Foto: © agnete schlichtkrull)

Siden 2001 har DR hyldet talentmassen i dansk musik ved P3 Guld. I år er ingen undtagelse, når P3 Talentet, P3 Lytterhittet og P3 Prisen uddeles den 20. oktober i Koncertsalen i DR Koncerthuset.

P3 Talentet modtager hele præmiesummen på 100.000 kroner, mens modtageren af P3 Prisen får overrakt den eftertragtede P3 Guld-statuette og vil gå i fodsporene på blandt andre Tobias Rahim, The Minds Of 99, Jada og Drew Sycamore. Derudover er det op til lytterne, hvem der vinder P3 Lytterhittet. De nominerede i kategorierne afsløres løbende på P3’s platforme.

Direkte på P3, DRTV og DR1

Andrew Moyo er vært ved showet, som kan ses direkte på DR1 og DRTV klokken 21.30, mens P3 ligeledes sender direkte i radioen og på DR LYD. Til showet kan man blandt andet opleve Pil, Guldimund og Saint Clara. Flere navne kommer til, og de afsløres løbende de kommende uger på P3’s platforme.

For første gang siden 2020 sender P3 Guld direkte på tv - og til det siger vært Andrew Moyo:

- En af de ting jeg synes er mest spændende i år, er, at showet er live. Det er både fedt og lidt uhyggeligt, fordi alt kan jo gå galt. Det tror jeg nu ikke, det gør, men det kommer da til at kilde lidt ekstra i maven, når vi går på scenen - både på mig og på de kunstnere, der skal optræde, siger Andrew Moyo.

Den Gyldne Løber og opvarmning i DR Koncerthuset

Allerede klokken 19 begynder festen i DR Koncerthusets foyer og Studie 1, hvor der vil være Den Gyldne Løber og opvarmning med vinderne af årets KarriereKanonen, Kris og Dahlin. Samtidig spiller dj og P3-vært Ena Cosovic op til dans i foyeren, inden showet i Koncertsalen skydes i gang klokken 21.30. Fra klokken 22.30 er der efterfest i Studie 1.

- P3 Guld er et værdifuldt fællesskab, hvor vi både hylder den danske musik, talentmassen og ikke mindst fællesskabet med lytterne. Derfor er ambitionen at skabe en fest, hvor alle i det danske musikfællesskab får en aften med god musik og velfortjent fejring af et flot dansk musikår anno 2023, siger chef for Kultur, Debat og Musik i DR, Gustav Lützhøft.

  • Se P3 Guld på DR1 og DRTV fredag den 20. oktober klokken 21.30 eller lyt på P3.

  • Billetsalget til P3 Guld starter tirsdag den 19. september klokken 9 på drkoncerthuset.dk.