P4 er lyden af Tour de France

P4 sender både regionalt og landsdækkende med reportager, resultater og trafikmeldinger fra tidlig morgen til ud på aftenen, når de tre første etaper af Touren køres i Danmark.   

P4 er lyden af Tour de France, når den ikoniske cykelklassiker fra på fredag den 1. juli og de følgende dage sætter en stor del af Danmark på den anden ende. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

P4 er lyden af Tour de France, når den ikoniske cykelklassiker fra på fredag den 1. juli og de følgende dage sætter en stor del af Danmark på den anden ende. For verdens største cykelløb er meget mere end gule førertrøjer, prikkede og grønne trikoter. Det er også en gigantisk folkefest, som starter i København og efter tre dage slutter i Sønderborg med besøg i snesevis af sommerklædte danske byer undervejs.

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder, siger:

- Der er lagt op til en kæmpe folkefest, hvor DR samler danskerne om P4 med masser af radio fra tidlig morgen til ud på aftenen i tæt samarbejde mellem vores distrikter og DR Sporten. Vi kommer til at fortælle historier om alle dem, der er med til forberedelserne og de mange events langs ruten, men rapporterer naturligvis også fra løbene og de sportslige resultater. Som altid giver P4 løbende overblik over de store trafikale udfordringer, som Touren medfører.

Gennem mange år har Tour de France været en fast del af sommeren på P3, men er fra i år ligesom ’Liga’ flyttet til P4 og hedder nu ’Touren på P4’.

Dr.dk/tourdefrance er også dedikeret til dækningen af Tour de France med seneste nyt, resultater og overblik over det samlede klassement. Her ligger også kort over de enkelte etaper af løbet både i Danmark og Frankrig.

Derudover nyhedsdækkes Touren også på DR’s andre nyhedsplatforme som TV-Avisen, Radioavisen og DRTV.

Sådan sender DR’s distrikter og DR Sporten på P4

Fredag den 1. juli – Etape 1 med enkeltstart i København:

Klokken 6.00-9.00: DR København sender P4 Morgen fra Fælledparken fra morgenstunden på dagen, hvor Touren skydes i gang med en enkeltstart i København. I Fælledparken følger vi folkefesten ved tour-festivalen Festivelo, hvor morgenværterne Jacob Pries og Stine Bram er live til stede og med en reporter ude på festivalpladsen.

Klokken 12.15-15.00: Dækningen af Touren fortsætter med landsprogrammet ’P4 elsker Touren’, hvor værterne Maja Rosager og Jacob Pries går helt ind i folkemængden og følger festen, begejstringen og den nok lidt tætte trafikale situation.

Klokken 15.00-20.00: ’Touren på P4’ følger enkeltstarten i København. Her er Rikke Smed og Emil Schiønning værter, og de har også cykelekspert Brian Nygaard med i studiet. Tobias Hansen er kommentator igennem hele Touren.

Lørdag den 2. juli – Etape 2 fra Roskilde til Nyborg:

Klokken 6.00-9.00: DR Sjælland og DR Fyn rydder sendefladen og varmer op til touren, når verdens største cykelløb ruller igennem sommerlandet. På etapen fra Roskilde til Nyborg står livereportere klar til at fortælle om forberedelserne, folkefesten, de frivillige, tilskuerne og ikke mindst alle de afspærrede veje og broer, der kommer til at få stor indflydelse på trafikken.

Klokken 12.15-15.00: Landsprogrammet ’P4 elsker Touren’ sender direkte fra Høve Stræde i Nordvestsjælland, der er udpeget som Danmarks svar på Alpe d’Huez – dog ikke målt på højdemeter, men på mængden af tilskuere. Ruten løber fra Roskilde til Nyborg. De udsendte reportere sender live langs ruten og følger samtidig trafikken, som forventes at stå stille mange steder på Sjælland og Fyn, blandt andet fordi Storebæltsbroen vil være lukket det meste af dagen.

Klokken 15.00-18.00: ’Touren på P4’ følger etapen fra Roskilde til Nyborg. Rikke Smed og Emil Schiønning er værter, og de har cykelekspert Brian Nygaard i studiet. Tobias Hansen er kommentator.

Søndag den 3. juli – Etape 3 fra Vejle til Sønderborg:

Klokken 7.00-10.00: DR Syd og DR Trekanten varmer op til cykelfesten fra morgenstunden. DR Trekanten rykker studiet ud og sender fra rådhustorvet i Vejle, og DR Syd har hele morgenen en vært ved Genner Strand. Begge stationer har livereportere på plads i forskellige byer langs ruten, og der kommer til at være en masse forberedelser og forventningsglæde i radioen.

Klokken 12.15-15.00: Dækningen af Touren forsætter med landsprogrammet ’P4 elsker Touren’. Værterne Maja Rosager og Sara Skovhave sender direkte fra Campus i Kolding, hvor der bliver holdt en kæmpe cykelfest, og hvor feltet kører lige forbi. Livereportere står klar i en masse byer langs ruten, så vi følger folkefesten i alt fra Jerlev til Sønderborg.

Klokken 15.00-18.00: I ’Touren på P4’ er værterne Rikke Smed og Emil Schiønning klar til at følge etapen fra Vejle til Sønderborg, og de har igen cykelekspert Brian Nygaard i studiet. Tobias Hansen kommenterer.

Fra tirsdag den 5. juli er Tour de France hjemme i vante omgivelser på de franske landeveje. Her fortsætter DR dækningen med ’Touren på P4’ frem til afslutningen på løbet på Champs-Élysées i Paris søndag den 24. juli.