På lørdag kommer de første tre danmarkssange

Lørdag den 20. august synger Anne Linnet, Andreas Odbjerg og Stine Bramsen deres danmarkssang som de første i 'Min sang til Danmark' på DR1 og DRTV.

Lørdag den 20. august i 'Min sang til Danmark' på DR1 synger Anne Linnet, Andreas Odbjerg og Stine Bramsen deres danmarkssang. (Foto: Nelle Renberg Andersen)

DR har stillet 15 af Danmarks største musikere den opgave at skrive en sang til Danmark. Over de næste fem uger vil musikere som Anne Linnet, Oh Land og Branco give deres personlige bud på en danmarkssang anno 2022 på DR1.

Lørdag den 20. august i 'Min sang til Danmark' på DR1 synger Anne Linnet, Andreas Odbjerg og Stine Bramsen deres danmarkssang. Sammen med hinanden og værten Phillip Faber dykker de ned i tankerne og processen bag sangen, som de har skabt.

I Anne Linnets ’Danmark’ drager hun væk fra Danmark for at mærke, hvad det er, man savner når man er ude i verden – og sammen med skoleskibet Georg Stage, synger hun sin sang fra Irlands kyst.

Stine Bramsen tager hjem til Ry og bruger ungdommens udlængsel som drivkraft til både at skrive om det, hun elsker, og det hun har det svært ved med Danmark. Andreas Odbjerg tager til Odense og sin gamle dramalærer for at hylde de børn og unge, som ikke tager den snorlige vej gennem verden. For som han synger: ’Vent og se, jeg skal nok få styr på det’.

Bidrage til danmarksfortælling

- Sange og sangskrivning spiller en vigtig rolle i den måde, vi ser og oplever hinanden og vores land på. Med 15 stærke og forskelligartede musikere er det vores ambition at bidrage med en danmarksfortælling, som, jeg håber, vil appellere til mange danskere, og som vi alle kan spejle os i, siger chefen for afdelingen Bred Kultur & Fakta hos DR, Erik Struve Hansen.

Min sang til Danmark har premiere d. 20. august på DR1 klokken 20.00. Du kan også se med på DRTV og høre sangene på diverse musiktjenester.