Tennisfeber: DR har sikret sig rettighederne til årets Wimbledon

Det er verdens ældste og en af de mest prestigefyldte tennisturneringer, som DR sender fra 3. til 16. juli. Så vidt det er muligt sender DR også Clara Tausons kvalifikationskampe.

Henrik Liniger tager plads i DR's kommentatorboks under Wimbledon 2023. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen DR)

Fra starten af juli byder DR på toptennis i verdensklasse, når der sendes timevis af græstennis fra Wimbledon på alle DR’s platforme. Allerede fra den 26. til den 29. juni skal den danske tennisspiller Clara Tauson forsøge at spille sig ind i hovedturneringen gennem en række kvalifikationskampe. Hvis der bliver produceret billeder fra Clara Tausons kampe, så viser DR også dem. Det er dog endnu ikke afgjort.

- Holger Rune og Clara Tauson har igen fået tennisfeberen til at rase herhjemme, og det var oplagt at slå til, da vi fik muligheden for at samle danskerne om tennis fra Wimbledon denne sommer, siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten.

Den prestigefyldte tennisturnering har været afholdt i All England Lawn Tennis and Croquet Club i bydelen Wimbledon i London, siden 1877. Her mødes toptennis og traditioner, når de bedste tennisspillere i verden mødes i en turnering, hvor der skal spilles i hvidt, mens de traditionsrige jordbær og den sprudlende champagne bl.a. står på menuen hos tilskuerne.

- Vi glæder os til at vise den bedste græstennis, du overhovedet kan få, og vi kommer til at dække turneringen tæt på alle vores platforme. Så kan man følge med uanset, om man har taget mobilen med til stranden eller sidder foran tv´et og suger hver en bold og den særlige Wimbledon-stemning til sig, siger Anders Kern Boje.

Det bliver bl.a. Henrik Liniger, der indtager pladsen i kommentarboksen, når DR blænder op for Wimbledon, mens Tina Müller bliver vært i DR´s Wimbledon-studie, der dagligt får besøg af spillere og tenniseksperter. I DR Sportens daglige podcast, Tyvstart, vil man ligeledes hver dag kunne høre sidste nyt fra både Wimbledon og Tour de France.