DR har sat stærkt hold til historisk VM i fodbold

Foruden DR Sportens kendte profiler er Flemming Povlsen, Martin Jørgensen, Per Frimann, Mikkel Bischoff og Lars Jacobsen blandt eksperterne på holdkortet, når DR midt i vintermørket blænder op for fodbold-VM fra Qatar. Josefine Høgh er gennemgående vært i tv-dækningen.

Josefine Høgh, der også var vært under EM-sommeren i 2021, bliver vært i DR's VM-studie i Absalon. (Foto: © DR: Asger Ellekrog)

Det bliver Folkehuset Absalon i København, der kommer til at danne rammen om DR´s dækning af vinterens slutrunde i fodbold. Folkehuset Absalon er en tidligere kirke, som i dag er et moderne forsamlingshus, hvor folk på tværs af alder og kulturer mødes i nye fællesskaber. Præcis som det bør være til VM i fodbold, og derfor er Absalon udset til at være omdrejningspunktet for DR’s dækning af VM i Qatar.

- Vi har sammensat et stærkt hold af værter, eksperter og kommentatorer med tilsammen hundredvis af landskampe bag sig på banen og i kommentatorboksen. De er alle skarpe formidlere af fodbolden og bakkes op af DR´s udenrigskorrespondenter, som har dyb indsigt i mellemøstlige forhold. På den måde kan vi komme hele vejen rundt om et VM, hvor vi håber, der bliver masser af god fodbold og stærke danske resultater, som kan begejstre og rive os med, men hvor der også kommer fokus på de diskussioner, der er forbundet med Qatars værtskab, siger underdirektør med ansvar for Sporten Anders Kern Boje.

Vært i DR’s VM-studie i Absalon bliver Josefine Høgh, der også var vært under den forrygende og bevægende EM-sommer i ’21.

I Folkehuset får Josefine Høgh besøg af et panel af skiftende gæster i form af Lars Jacobsen, Flemming Povlsen og Mikkel Bischoff, der alle er kendt fra Warner Bros. Discoverys fodbolddækning, og på scenen får de også selskab af DR’s fodboldekspert, Arnela Muminovic. I Folkehuset vil der selvfølgelig også være de gæster, der besøger og bruger huset, ligesom folk med oprindelse i de lande, der deltager ved VM, også kommer forbi og ser fodbold.

Går på to ben

DR’s dækning af VM i Qatar kommer på alle platforme til at til gå på to ben, så der både er en dækning af det sportslige, men også af Qatars omstridte værtskab af turneringen. Den 7. november er der DRTV-premiere på dokumentaren 'Verdens Bedste VM?', som i tre afsnit fortæller historien om, hvordan VM havnede i Qatar, og de menneskelige omkostninger som beslutningen har haft. Alle afsnit vises også på DR1. Foruden DR Sportens medarbejdere vil DR’s udlandsredaktion også være til stede i Qatar i form af blandt andre Puk Damsgård, og på den måde bliver alle aspekter af turneringen dækket.

I Qatar har DR to tv-kommentatorhold. Andreas Kraul kommenterer Danmarks kampe sammen med Per Frimann, tidligere landsholdsspiller og mangeårig ekspert hos Viaplay. Det andet makkerpar består af Henrik Liniger og Martin Jørgensen, dansk VM-helt fra 1998 og til daglig ekspert hos Viaplay. De to kommenterer blandt andet DR’s første kamp fra slutrunden mellem England og Iran.

Med i Qatar er også DR’s fodboldekspert Francis Dickoh, der selvfølgelig skal lave 'Fodboldlisten', men som også vil fungere som ekspert og kommentator på alle DR’s platforme.

Samtlige VM-kampe kan høres i DR LYD og de sene eftermiddags- og aftenkampe bliver sendt i VM på P4. Roligans ved radioen får selskab af Frederik Lindved, som skal kommentere Danmarks kampe.

Link til DR´s temasite: Bagom VM i Qatar | DR