DR i 2022: 1,4 milliarder til de eksterne kreative brancher og ny stærk animation til de mindste

DR har netop fremlagt årsrapporten og public service-redegørelsen for 2022. Det blev et år med tæt samspil med de eksterne kreative brancher, der blandt andet resulterede i et helt nyt stærkt dansk animationstilbud til de mindste.

(Foto: © DR Design, DR Design)

1,4 milliarder kroner lagde DR i 2022 i de eksterne kreative brancher i Danmark. Der er tale om midler til mange forskellige aktører. Alt - lige fra musikere og skuespillere, der modtager betaling for rettigheder, støtte til danske film og dokumentarer og midler til eksterne produktioner. For eksempel den prisvindende podcast ‘Spiralkampagnen’, den historiske dramadokumentar ’Krag & Virkner’ og den helt nye danske animationsserie ’Karlas Fantalastiske Klasse’, som er en del af det nye 'FredagsTamTam'.

Det fremgår af DR’s årsrapport og public service-redegørelse for 2022.

- Vi skal i DR først og fremmest løfte vores public service-opgave og skabe værdi for danskerne. Det gør vi via vores interne produktioner og via et meget tæt og gensidigt berigende samarbejde med de eksterne kreative brancher, siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn og fortsætter:

- Vi er afhængige af hinanden, og vi spiller hinanden endnu bedre, og det bidrager samlet set til et stærkere dansk mediemarked til glæde for danskerne.

Fortsat styr på økonomien

DR er i en omstillingsfase, hvor der skal søsættes en række initiativer for at understøtte danskernes stigende digitale medieforbrug.

Dertil kommer en gradvis tilpasning af DR’s økonomi til et lavere indtægtsniveau. DR havde derfor budgetteret med et underskud i 2022 på 50 millioner kroner. Årets resultat er tilfredsstillende - og lander på et underskud på 26,5 millioner kroner. Over den samlede medieforligsperiode 2019-2022 er DR’s økonomi i balance.

- I 2022 har DR taget markante skridt for at sikre, at der også i fremtiden vil være stærke, attraktive og relevante public service-tilbud til hele den danske befolkning. Årets resultat afspejler, at der fortsat er styr på økonomien, og at økonomien er i balance. Det er jeg tilfreds med, siger DR’s bestyrelsesformand Marianne Bedsted.

DR's public service-redegørelse 2022

DR's årsrapport 2022