DR: Medieaftale skaber stabile rammer for mediebranchen

Hos DR er der tilfredshed med, at der nu er faldet en ny længerevarende medieaftale på plads med et bredt politisk flertal bag.

(© DR)

SVM-regeringen har netop forhandlet en ny bred medieaftale på plads med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Aftalen gælder til og med 2026, og sikrer stabile rammer for den danske mediebranche.

Hos DR er der tilfredshed med, at der nu er faldet en ny længerevarende medieaftale på plads med et bredt politisk flertal bag.

- Det er godt, at der nu er indgået en aftale, som er bredt politisk funderet og som rækker frem til 2026. Det skaber ro om hele den danske mediebranche og viser en bred politisk opbakning til det danske indhold, siger Marianne Bedsted, der er formand for DR’s bestyrelse.

En af de nye ting, der er kommet med i aftalen, er et ønske om, at DR gør dele af arkivmaterialet mere tilgængeligt for danskerne på DRTV: - Med aftalen skal vi i et selvstændigt univers på DRTV sætte dele af DR’s arkivindhold i spil på en ny og spændende måde. Det skal være et kurateret indhold, hvor danskerne kan få et gensyn med mange af de programmer og begivenheder, der udgør en vigtig del af vores fælles kultur og historie, siger Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR.

Kredsen af partier er blevet større

Medieaftalen har blandt andet også fokus på at styrke det danske indhold og ruste de danske medier til at tage konkurrencen op med de store internationale techgiganter og streamingtjenester. - Det er positivt, at kredsen af partier bag aftalen er blevet større, og at der er indgået en aftale med en længere tidshorisont. Det sikrer kontinuiteten for hele den danske mediebranche. Jeg hæfter mig også ved, at der er afsat penge til produktion af ny dansksproget animation, så den positive udvikling i den danske animationsbranche kan fortsætte, og vi kan vise danske kvalitetstegnefilm til børn, siger Maria Rørbye Rønn.

Med politisk enighed om medieaftalen for 2023-2026 er næste skridt implementering af aftalen i DR's public service-kontrakt, hvor de konkrete krav til DR for de kommende år aftales.