DR’s fængselsdrama ’Huset’ solgt til flere verdensdele

Blandt andre britiske BBC, australske SBS og en amerikansk station har nu lavet aftaler med DR om at vise ’Huset’ med blandt andre Sofie Gråbøl og David Dencik i hovedrollerne.

Sofie Gråbøl, David Dencik, Youssef Wayne Hvidtfeldt og Charlotte Fich har udsigt til at komme på skærmen i blandt andet Storbritannien, Australien, Holland og USA. (Foto: © Danni Riddertoft og Thomas Howalt Andersen)

Efter at DR’s dramaserie ’Huset’ først på måneden modtog den prestigefulde Prix Italia-pris for ’Bedste TV-drama’, kan flere salg nu annonceres til internationale TV-stationer.

DR Internationalt Salg har netop lavet en aftale med britiske BBC, om at den britiske public service-station kan vise ’Huset’ i Storbritannien og Irland.

Derudover har DR solgt ’Huset’ til TV- og streamingkanaler i Frankrig (til Canal+-kanalen Polar+), USA (MHz Networks), Australien (SBS), Holland (NPO) og Belgien (BE TV).

Dermed har seerne i disse lande også snart udsigt til at skulle se blandt andre Sofie Gråbøl, David Dencik, Youssef Wayne Hvidtfeldt og Charlotte Fich på skærmen. Samtidig lyder det fra DR Internationalt Salg, at der er flere salg af serien på vej snart.

’Huset’ er skabt af Kim Fupz Aakeson i et tæt samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid og Michael Noer. Rikke Tørholm Kofoed fra DR Drama har været producent på serien, som er i otte afsnit, og som fortsat kan ses på DRTV.

’Fantastisk cast’

- ’Huset’ er et autentisk, komplekst og overbevisende portræt af de barske realiteter i livet i fængslet, hvor det ikke kun er de indsatte, der er fanget, siger lederen for BBC’s programindkøb Sue Deeks i forbindelse med aftalen.

Programkoordinator Evelien Bloemena fra den hollandske public service-station NPO, der også skal vise DR’s dramaserie, tilføjer:

- Serien handler om mennesker med gode intentioner, der tvinges ud i svære situationer. Der er en serie med et fantastisk cast og en serie, der passer godt til os som public broadcaster, siger hun.

Universelle menneskelige fortællinger

DR’s fiktionschef Henriette Marienlund glæder sig over, at ’Huset’ nu også kommer ud i verden.

- At ikke bare danskerne, men også udlandet i form af både en flot pris og gode salg kan se den høje kvalitet og relevans i 'Huset' er naturligvis virkelig glædeligt. Det beviser for mig, at de personlige dilemmaer, der udgør essensen i serien, ikke kun giver genlyd i en national kontekst, men tilbyder mere universelle menneskelige fortællinger om, hvor svært det kan være at træffe det rigtige valg, siger hun.

Udover de allerede nævnte lande skal ’Huset’ også vises i Norge, Sverige, Finland og Island, da DR-dramaserien er produceret som en del af det nordiske dramasamarbejde mellem public service-stationer, Nordic 12.

'Huset' havde tidligere i år verdenspremiere på festivalen Canneseries, og derudover deltager fængselsserien i denne og de kommende uger på Nordic Film Days Lübeck, Geneva International Film Festival og Serielizados Fest i Barcelona.