Lillian Gjerulf Kretz vender tilbage som vært på TV Avisen

Efter seks år som DR´s korrespondent i USA vender Lillian Gjerulf Kretz nu tilbage som vært på TV Avisen. Lillian Gjerulf Kretz får en værtsrolle på tværs af DR´s forskellige TV-Aviser og skal blandt andet også være med, når store internationale begivenheder skal dækkes.

Lillian Gjerulf Kretz vender tilbage til TV Avisen som vært. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Det er et særdeles velkendt ansigt, der vender tilbage til TV Avisen, når Lillian Gjerulf Kretz igen kan ses i værtsrollen på DR´s nyhedsflagskibe fra midten af september.

Før Lillian Gjerulf Kretz forlod Danmark for at blive DR´s korrespondent i USA, var hun en populær vært på blandt andet TV Avisen og andre af DR´s nyhedsmagasiner. Hos DR ser TV Avisens redaktionschef Marie Buss frem til at få Lillian Gjerulf Kretz tilbage på værtsholdet:

- Jeg er meget glad for, at vi har fået Lillan Gjerulf Kretz med som vært på TV Avisen. Lillian er en helt utrolig dygtig journalist, der kommer med stor erfaring fra forskellige roller som reporter, korrespondent, tidligere vært på TV Avisen og andre af DR´s magasiner. Lillian har en særlig evne til at gøre det komplicerede stof forståeligt og bringe historierne tættere på danskerne, og det glæder jeg mig til at få bragt i spil i vores nyhedsformidling på TV Avisen, siger hun.

Ser frem til at binde nyhedsfladen sammen

Efter flere år med base i Washington D.C. er Lillian Gjerulf Kretz glad for at være tilbage på TV Avisen, og hun ser frem til at komme på skærmen og binde nyhedsfladen sammen for seerne.

- Public service-nyhedsformidling har aldrig været vigtigere end nu. Vi lever i en tid, hvor misinformation trives, og demokrati mange steder er under pres. Derfor er det afgørende at vide, hvor man kan finde fakta, man kan stole på. For mig har TV Avisen altid været det anker. Jeg ser frem til at blive en del af den opgave, siger den kommende vært for TV Avisen.

TV Avisen står foran en relancering i det tidlige efterår, og Lillian Gjerulf Kretz skal i sin nye rolle være med til at løfte DR´s nyhedsprofil. Med relanceringen og en større live-tilstedeværelse kommer TV Avisen til at fylde mere på DR´s platforme og kanaler. Derfor tilknyttes Lillian Gjerulf Kretz i en fleksibel rolle, og hun vil for eksempel både kunne ses i DR´s TV Avis 18.30, 21.00 og i liveudsendelser i løbet af dagen og aftenen.

På andre tidspunkter vil man kunne opleve Lillian Gjerulf Kretz i forbindelse med DR´s events og særprogrammer, og hun vil særligt have fokus på større internationale begivenheder i samarbejde med DR´s udlandsredaktion.