Ny chef på plads hos DR Syd

DR har udnævnt Mikkel Hastrup Rasmussen som ny distriktschef for DR Syd. Det er en erfaren journalistisk leder med stor kærlighed til det syd- og sønderjyske, som nu skal stå i spidsen for DR´s redaktioner i Aabenraa og Esbjerg.

Mikkel Hastrup Rasmussen bliver ny distriktschef for DR Syd (Foto: © Privat)

Det bliver 40-årige Mikkel Hastrup Rasmussen, som fra 1. juli 2023 skal stå i spidsen for DR Syd. Mikkel Hastrup Rasmussen kommer senest fra en stilling som redaktør på TV 2 Nyhederne, og før det var han nyhedsredaktør hos TV Syd.

Mads Vesterby Damm, der er ledende redaktionschef for indland og distrikter i DR Nyheder, ser frem til at få Mikkel Hastrup Rasmussen med på DR-holdet:

- DR er i gang med at transformere sig til en fuldt ud digital public service-virksomhed. Og til den transformation har vi brug for dygtige ledere, som evner at balancere mellem, at vi fortsat har stærke nyhedsprodukter på flow – men også forstår, at vi skal udvikle os i en digital medievirkelighed. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at tiltrække en så journalistisk stærk mediechef som Mikkel Hastrup Rasmussen til at lede og udvikle vores redaktioner i Syd- og Sønderjylland.

Mikkel Hastrup Rasmussen er bosiddende i Kolding og har i en stor del af sin journalistiske karriere haft fokus på den syd- og sønderjyske del af landet.

- Mikkel Hastrup Rasmussen kommer til jobbet med et solidt kendskab og stor kærlighed til Syd- og Sønderjylland. Samtidig er Mikkel allerede en meget erfaren journalistisk leder, som køber fuldstændig ind på de planer og ambitioner, vi har for DR’s distrikter. Jeg glæder mig til at få ham i gang sammen med vores dygtige hold af journalister, værter og redaktører i både Aabenraa og i Esbjerg, siger Mads Vesterby Damm.

Selv kalder Mikkel Hastrup Rasmussen det lidt af et drømmejob, som han nu kaster sig ud i:

- Det er uden tvivl et drømmejob for mig. Jeg får muligheden for at lede journalistikken i Danmarks bedste og mest spændende landsdel og se den folde sig ud på DR's landsdækkende flader. Og så er DR's redaktioner i Aabenraa og Esbjerg bare bemandet af virkelig dygtige mennesker, der ligesom jeg vil levere det bedste indhold til syd- og sønderjyderne - og resten af Danmark.

DR hvor danskerne er

Og de journalistiske ambitioner er høje for den nye distriktschef. Syd- og sønderjydernes liv skal afspejles og reflekteres med udgangspunkt i det regionale og med udsyn til hele Danmark og den globale verden.

- Jeg går meget op i, at DR er der, hvor danskerne er. Vi er til for dem, og vores indhold skal reflektere deres interesser, holdninger og følelser. Og her hos DR Syd skal vi hele tiden have syd- og sønderjydernes hverdag og liv for øje, men Syd- og Sønderjylland er selvfølgelig også en del af Danmark, som igen er en del af verden. Krigen i Ukraine, renteudviklingen i USA og flygtningekrisen i Middelhavet har alt sammen direkte indflydelse på vores liv, siger Mikkel Hastrup Rasmussen.

DR Syd er en af i alt ni DR-distrikter fordelt ud over hele landet. Her dækker godt 30 ansatte de historier og emner, som optager borgerne i Syd- og Sønderjylland og resten af grænselandet. Desuden er det en stor og vigtig ambition at flytte de bedste historier fra landsdelen ind til DR´s nationale platforme på tværs af tv, radio og digitalt så ofte som muligt.