Ny, forbedret lyttermåling i Danmark

Parterne bag den danske lyttermåling, DR, Bauer Media, Danske Medier og Radio 4, er blevet enige om at lave en ny aftale med Kantar Media Danmark (Gallup).

Parterne bag den danske lyttermåling, DR, Bauer Media, Danske Medier og Radio 4, blevet enige om at lave en ny aftale. (Foto: © agnete schlichtkrull)

Efter en grundig udbudsproces er parterne bag den danske lyttermåling, DR, Bauer Media, Danske Medier og Radio 4, blevet enige om at lave en ny aftale med Kantar Media Danmark (Gallup) om måling af radiolytningen i Danmark.

Aftalen træder i kraft 1. januar 2024, men flere af forbedringerne i målingen vil løbende blive indfaset i 2023. Målingen rummer blandt andet en helt ny teknologi til at registrere radiolytningen, nye og mere moderne wearables-løsninger til panelisterne, samt en udvidet panelstørrelse.

Dennis Christensen, formand for styregruppen bag målingen og chef for DR Analyse udtaler:

- Den danske lyttermåling er kendetegnet ved en stor validitet og brugbarhed. Det danske radiomarked er komplekst, fordi det er kendetegnet ved både små og store stationer, lokale, regionale og nationale stationer, og stationer som distribueres på FM, DAB+ og internet – og alle tænkelige kombinationer heraf. Den nye måling bygger videre på det velfungerende fundament og udbygger målingen, der sikrer den danske radiobranche valide lyttertal i den kommende kontraktperiode.

Marianne Bugge Zederkof, direktør for Danske Medier Research, udtaler:

- Danske Medier Research er glade for at fortsætte samarbejde med Kantar Media Danmark. Kantar Media Danmark (Gallup) har en årelang indsigt i det danske lokal- og regionalmarked for kommerciel radio og deres tilbud rummede både et større panel og en mulighed for at sikre den helt lokale indsigt, der er nødvendig for at fastholde det lokale reklamesalg i et udfordret marked.

Jim Receveur, CEO for Bauer Media, udtaler:

- Bauer Media tilbyder nationale annoncører - en af verdens mest avancerede måder, at indkøbe radiokampagner på – nemlig TRP (Target Rating Points) i seks forskellige målgrupper. Vi er derfor meget tilfredse med, at målingen forbedres og fremtidssikres med den nyeste teknologi, så radio fortsat kan være et af de bedst dokumenterede medier på det danske marked.

Henrik Hansen, Executive Managing Director Kantar Media Nordics & Baltics, udtaler:

- Kantar Media er stolt over at være blevet valgt som samarbejdspartner til at varetage fremtidens lyttermåling i Danmark. Med den nye aftale bliver målingen forbedret og fremtidssikret ved implementering af den nyeste teknologi og et større panel. Vi glæder os meget til at videreudvikle en af verdens bedste radiomålinger og fortsat kunne støtte parterne bag den danske lyttermåling med markedets bedste medierådgivning.