DR Big Band åbner sæsonen med Grammy-vindende saxofonist i front

Der venter høj energi og virtuos vellyd, når DR Big Band åbner jazzsæsonen den 30. september med Grammy-vinderen Tim Garland som både solist, komponist og dirigent.

  • Den engelske saxonist, komponist og dirigent Tim Garland er i centrum, når DR Big Band åbner deres nye sæson i DR Koncerthusets Studie 2 den 30. september. (© PR Foto)
  • DR Big Band er klar til en sæson med flere store navne, hvor bandet turnerer både i Japan og rundt i hele Danmark. (Foto: Per Morten Abrahamsen)
1 / 2

Den engelske jazzsaxofonist Tim Garland har en spændvidde ud over det sædvanlige.

Hans saxofonspil er fløjlsblødt, virtuost og energisk på én gang – og som om det ikke var nok, er han samtidig en efterspurgt dirigent, arrangør og komponist.

Det hele kan opleves live i DR Koncerthuset, når Tim Garland debuterer med DR Big Band til bandets sæsonåbning fredag den 30. september i Studie 2.

Her præsenterer Tim Garland blandt andet tre nye kompositioner, skrevet specielt til DR Big Band, samt en hyldest til sin mangeårige musikalske makker Chick Corea.

Grammy-vindende samspil

Tim Garlands eminente saxofonspil har gjort ham til en efterspurgt musiker i mange sammenhænge, men det er hans lange samarbejde med den amerikanske jazzstjerne Chick Corea, der har gjort ham verdenskendt.

Gennem mere end 10 år var han Chick Coreas foretrukne saxofonist, og i 2008 vandt de sammen en amerikansk Grammy Award for Best Instrumental Jazz Album. Det var albummet ’The New Crystal Silence’, hvor Tim Garland stod bag de dynamiske orkesterarrangementer indspillet af Sydney Symphony Orchestra.

Også i andre sammenhænge har Tim Garland arrangeret jazzmusik for klassiske orkestre, blandt andre Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra og BBC Concert Orchestra.

Nyt værk til DR Big Band

Det bliver dog først og fremmest jazzen, der er udgangspunktet, når Tim Garland er frontfigur til DR Big Bands sæsonåbning den 30. september i DR Koncerthusets Studie 2.

Gennem længere tid har Garland og DR Big Band ønsket at arbejde sammen, og med det engelske pladeselskab Edition Records som fælles ramme er det nu endelig lykkes at få Garland til Danmark.

I den anledning har DR Big Band bestilt 20 minutters nyskrevet musik hos den engelske topmusiker, som selv dirigerer premieren i DR Koncerthuset. Det har resulteret i en suite bestående af de tre selvstændige kompositioner 'Tributary', 'Altered Night' og 'Play Play Play', hvoraf sidstnævnte rummer citater fra både Benny Goodman og en velkendt engelsk salme.

Aftenen byder også på flere af Garlands originale numre fra en imponerende karriere, blandt andet ’Rhapsody in Red’, som er Garlands højenergiske tolkning af Gershwin-klassikeren ’Rhapsody in Blue'.

Tim Garland siger om samarbejdet med DR Big Band:

DR Big Band er et fremragende band, og jeg er meget glad for at være inviteret til at åbne deres nye koncertsæson. Det bliver en vild og vidunderlig koncert i DR Koncerthuset.