DR Big Band og Miho Hazama besøger musikskole og spillesteder på Sjælland og øerne

Jazzelskere og musikskoleelever i Farum, Store Heddinge og Nykøbing Falster kommer tæt på DR Big Band og deres chefdirigent , når bandet turnerer på Sjælland og øerne den 6.-11. oktober.

  • DR Big Band turnerer på Sjælland og øerne den 6.-11. oktober, hvor de besøger Farum, Nykøbing Falster og Store Heddinge - foruden hjemmebanen i DR Koncerthuset. (Foto: © Per Morten Abrahamsen)
  • Miho Hazama, som er chefdirigent for DR Big Band, står i spidsen for alle koncerter på turnéen. Hun leder også DR Big Bands store turné til Japan i november. (Foto: © Nicolas Koch Futtrup)
1 / 2

DR Big Band har hjemme i DR Koncerthuset, men faktisk er orkestret på farten i hver sæson og giver flere koncerter på spillesteder uden for huset, end de gør på hjemmebanen i København.

Sådan er det også i denne sæson, og lige nu forbereder DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama en turné, der bringer de 19 musikere ud til spillesteder på Sjælland og øerne, som de ikke har besøgt tidligere; nemlig Farum, Nykøbing Falster og Store Heddinge.

Undervejs bliver der også tid til et stop på Furesø Musikskole – og selvfølgelig også en koncert i DR Koncerthusets Studie 2.

Samspil med musikskole

En vigtig del af DR Big Bands Sjællands- og Falster-turné bliver et møde med 30 elever fra Furesø Musikskole, som medvirker i bandets koncert i Galaksen i Værløse.

Forud for koncerten vil en gruppe musikere fra DR Big Band besøge musikskolen den 3. oktober, hvor eleverne kommer tæt på de professionelle musikere og indøver en række numre, som skal spilles i fællesskab til den afsluttende koncert den 11. oktober.

Jes Gram, som er leder af Furesø Musikskole, fortæller om samarbejdet med DR Big Band:

– Vi er meget glade for, at DRBB har takket ja til dette samarbejdsprojekt. Det er vanvittigt udviklende for den enkelte musikskoleelev at møde professionelle musikere fra øverste hylde. Det giver motivation for at yde lidt ekstra i det daglige arbejde, og suset fra oplevelsen af at optræde på scenen sammen med disse musikere og deres chefdirigent, vil eleverne tage med sig for altid. Samarbejder af denne type mellem en musikskole og et top-professionelt ensemble er med til at sikre sammenhængskraften og vækstlaget for det danske musikliv.

Arkivguld og nye toner

Det musikalske program for hele DR Big Bands oktober-turné er sammensat af bandets chefdirigent Miho Hazama, som står i spidsen for alle koncerterne.

Både jazzens fortid og nutid er på spil på turen rundt til byerne på Sjælland og Falster, for Miho Hazama har valgt at kombinere sine egne numre fra DR Big Bands nyeste album, ’Imaginary Visions’, med numre fra bandets stolte historie, hvor berømte chefdirigenter som Bob Brookmeyer, Thad Jones og Jim McNeely var i front.

Samme program kommer med i bagagen, når DR Big Band til november rejser til Japan, hvor de skal give koncerter i syv japanske storbyer.

Store oplevelser på små steder

Små sjællandske spillesteder eller store japanske jazzscener – energien er den samme, når DR Big Band indtager scenen. Gennem en årrække har det været et vigtigt fokus for bandet, at de kommer rundt til så mange steder i Danmark som muligt.

DR Big Bands kunstneriske leder Birger Carlsen siger:

– I DR Big Band har vi mottoet ’Store oplevelser på små steder’. Nogle af vores bedste koncertoplevelser har vi haft på små scener rundt omkring i landet.

Han fortsætter:

– Vi medbringer faktisk præcis samme program på vores Sjælland og øerne-turné, som vi gør på vores Japan-turné. Det er et meget konkret udtryk for, at vi ønsker at give publikum på de små spillesteder en oplevelse på samme niveau, som den vi tilbyder på store internationale spillesteder og festivaler.

Pressekontakt:

Cecilie Rosenmeier (DR Koncerthuset) CERO@dr.dk

Inger Lerch Høj (Furesø Musikskole) inh1@furesoe.dk