DR Big Band tager på juleturné fra Kolding til Frederiksværk

DR Big Bands egne musikere spiller hovedrollen i årets julekoncerter, som er blevet til i samspil med teaterduoen Line Knutzon og Nikolaj Cederholm. Koncerterne kan opleves i seks danske byer fra 1. til 13. december.

DR Big Bands egne musikere spiller hovedrollen i årets julekoncerter, som er blevet til i samspil med teaterduoen Line Knutzon og Nikolaj Cederholm. Koncerterne kan opleves i seks danske byer fra 1. til 13. december. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Det er efterhånden blevet en tradition, at DR Big Band turnerer landet tyndt i juletiden og spreder jazzet julestemning på store og små spillesteder – og ikke mindst på hjemmebanen i DR Koncerthuset.

Det gælder også for julen 2023. Men samtidig bliver det året, hvor traditionen får en ekstra dimension.

Efter en årrække med kendte værter og croonere i front til DR Big Bands julekoncerter, bliver det nemlig bandets egne musikere, der spiller hovedrollen i årets koncert. Og der vil både blive spillet, talt og sunget på scenen, når musikerne folder sig ud efter instruktion af den kendte teaterduo Line Knutzon og Nikolaj Cederholm.

En ekstra dimension

Selvom DR Big Bands populære julekoncerter ’Merry Christmas, Baby!’ har været en stor succes gennem en årrække, har der ifølge bandets producent Fimmer Engel været et ønske i bandet om at bryde lidt med traditionen og prøve noget nyt.

– Der er stor forskel på at opleve et bigband som akkompagnement til en sanger, og så at opleve bandet virkelig folde sig ud i sin egen ret, siger Fimmer Engel. Hun fortsætter:

– Derfor besluttede vi at gå hele vejen og bogstaveligt talt give bandets medlemmer hovedrollen i årets julekoncerter. Samtlige DR Big Bands 19 medlemmer er fænomenale jazzmusikere og samtidig stærke personligheder, som også er kendt på musikscenen uden for DR. Derfor oplever vi en kæmpe interesse og opbakning til musikerne fra vores publikum, og det kan man sige at vi nu tager konsekvensen af.

Nyt samarbejde med teaterduo

For at lægge en ekstra dimension til det nye koncertformat har DR Big Band valgt at samarbejde med teaterduoen Line Knutzon og Nikolaj Cederholm, som er kendt fra bl.a. Bellevue Teatret, Mungo Park og Det Kgl. Teater.

Det betyder, at publikum kan se frem til at opleve bandets medlemmer som mere end jazzmusikere, for det er dem selv der fører publikum sikkert gennem hele koncerten.

Den overordnede ramme om fortællingen i koncerterne vil jeg ikke afsløre på forhånd, siger Fimmer Engel.

Hun forsikrer dog om, at publikum i hele landet kan glæde sig til at opleve masser af stor, flot bigband-lyd og ægte, jazzet julestemning, med kendte amerikanske og nordiske juletoner, men også lidt mere spas end sædvanligvis.

Fra Kolding til Frederiksværk

Traditionen tro kommer DR Big Band rundt i en række større og mindre danske byer med deres juleturné, som i år går til fem forskellige byer foruden hjemmebanen i DR Koncerthuset.

Denne gang går turen til spillesteder i Svendborg og Nyborg på Fyn, Kolding i Jylland og Vordingborg og Frederiksværk på Sjælland.