DR Juniorkoret tager på mini-turné til Bornholm

De 60 unge sangere i DR Juniorkoret genoptager deres traditionsrige sommerturné til Bornholm, hvor koret giver koncerter i Rønne og Svaneke – med plads til overraskelser undervejs.

  • DR Juniorkoret genoptager deres traditionsrige sommerturné til Bornholm, hvor koret giver koncerter i Rønne og Svaneke – med plads til overraskelser undervejs. (Foto: © Kim Leland © DR)
  • DR Juniorkoret foran Svaneke Kirke på Bornholm, hvor de giver koncert den 29. juni. (© PR Foto)
1 / 2

- Det bedste af de bedste. Oplevelsen af DR Juniorkoret var ganske enkelt exceptionel, livsbekræftende og smukt.

Sådan stod der for nogle år tilbage i Bornholms Tidende, da DR Juniorkoret første gang besøgte Bornholm. Siden da er der sket en del for koret, som består af 60 piger i alderen 12-16 år. Og efter to års pause vender DR Juniorkoret nu tilbage til øen, hvor de giver to koncerter i Rønne og Svaneke den 28. og 29. juni – og desuden overrasker bornholmere og turister med flere spontane udendørs koncerter.

Kendt fra tv og streaming

Efter en årrække med faste turnéer på de danske øer har DR Juniorkoret – som mange andre – måttet undvære koncerterne i sommerlandet de to seneste år, fordi det ikke var muligt at forberede turnéerne på forsvarlig vis under corona-nedlukningen.

Til gengæld har DR Juniorkoret skruet markant op for deres optræden på radio og tv i de seneste sæsoner. Her har man kunnet opleve koret sammen med blandt andre DR Symfoniorkestret i store tv-produktioner som ’Hollywood Galla’ og ’Danmark synger julen ind’, hvor de unge sangere har haft selvstændige indslag på lige fod med DR’s voksne kor og orkestre.

DR Juniorkoret er også populært YouTube, hvor en af deres koncertvideoer har næsten 1 million afspilninger, og på digitale streamingtjenester, hvor der bliver lyttet flittigt til deres album ’Børnenes sangskat’ med blandt andre Phillip Faber.

Succes i Operaen

En af de største succeser, DR Juniorkoret har oplevet, fandt dog sted ’live’ på de skrå brædder i Operaen på Holmen i København.

Her medvirkede koret i den Reumert-vindende opsætning af operaen ’Intet’ sammen med blandt andre Roskilde Kirkes Drengekor og musikere fra Det Kgl. Kapel, som fik anmelderne til at skrive om 'stærkt virkende korpassager' og 'teater til tiden'.

Koncerter og overraskelser

DR Juniorkorets mini-turné til Bornholm byder først og fremmest på to koncerter i henholdsvis Svaneke og Rønne Kirke, hvor koret synger et blandet sommerprogram med både kendte og mindre kendte toner af blandt andre Robert Schumann, Ola Gjeilo, Niels La Cour og arrangementer af bl.a. Phillip Faber.

Der bliver også plads til mere rytmiske sange af blandt andre Lennon/McCartney, The Real Group, Kasper Winding og Lis Sørensen, og med i koncerterne er også pianisten Martin Seier, som selv stammer fra Bornholm.

I pauserne mellem koncerterne er det planen, at koret også synger små, spontane ’pop-up’ koncerter rundt omkring på øen, ligesom det er blevet en tradition, at de unge sangere giver passagererne på færgen til og fra øen en musikalsk overraskelse.

Nye sangere ombord

Selvom DR Juniorkoret og dirigent Susanne Wendt ser frem til at synge for det bornholmske publikum og øens mange sommerturister, er det samtidig et vigtigt formål for koret at ryste sangerne i koret godt sammen undervejs.

- Vi har lige optaget otte nye sangere i DR Juniorkoret, så sommerturen til Bornholm er en rigtig god mulighed for at blive rystet godt sammen i koret og komme tættere på hinanden både musikalsk og socialt. Samtidig giver turen mulighed for at lave en række øvelser, som vi ikke kan, når vi har vores normale prøver i DR Koncerthuset, forklarer Susanne Wendt, der er DR Juniorkorets dirigent og leder af DR Korskolen.

Hun fortsætter:

- Vi ser virkelig frem til at vende tilbage til Bornholm og opleve den særlige stemning og den smukke natur på øen, som har givet koret så store oplevelser tidligere år.