DR Musikariet har aktiviteter for hele familien i efterårsferien

Alle kan være med, når DR Musikariet inviterer børn og familier til musik, dans og krea-værksted den første weekend i efterårsferien. Blandt de medvirkende er kendte DR-ansigter som Motor Mille, Sofie Østergaard, Katrine Bille og DR Big Band.

  • DR Musikariet inviterer børn og familier til musik, dans og krea-værksted den første weekend i efterårsferien. Blandt de medvirkende er kendte DR-ansigter som Motor Mille, Sofie Østergaard, Katrine Bille og DR Big Band. (Foto: © Jon Bonde Eriksen)
  • Motor Mille er en af de populære Ramasjang-figurer, man kan opleve i DR Musikariets efterårsferie 2022 (© PR Foto)
  • Katrine Bille er et andet af de kendte Ramasjang-ansigter, man kan opleve i DR Musikariets efterårsferie 2022 (Foto: © Pernille Ringsing)
  • Drømmekvarteret, som giver børnene mulighed for en musikalsk drømmerejse i DR Musikariets efterårsferie, består af forfatteren Farnoush Bassri og musikerne Mikkel Nordsø (guitar), Ole Theill (tablas) og Tine Rehling (harpe) (Foto: © Christian Larsen © DR)
  • I Lydens hule inviteres børn og voksne ind til rytmer og fællesdans. (Foto: © Jon Bonde Eriksen)
1 / 5

Går efterårsferien til København i år, er der god grund til at tage hele familien med på udflugt til DR Koncerthuset. Her præsenterer DR Musikariet nemlig to dage fulde af musik, dans og kreativitet for børn i alle aldre – med mange af de kendte DR-figurer på scenen, som børnene kender fra bl.a. DR Ramasjang.

I den første weekend af ferien, den 15. og 16. oktober, kan børnene bl.a. opleve Ramasjang-værterne Motor Mille og Katrine Bille, danse til MGP-hits med Sofie Østergaard og få horn i panden med De Onde og DR Big Band. Man kan også fordybe sig i en kreativ workshop, komme med på en musikalsk drømmerejse eller ud i naturen med sangene fra Ramasjangs 'Vilde Vidunderlige Dyr'. Billetterne til alle arrangementerne er gratis, bortset fra et gebyr på kr. 30 pr. person.

Foruden DR Musikariets koncerter vil der desuden hver dag i hele efterårsferien være flere forskellige rundvisninger i DR Byen, hvor både børn og voksne kan få et kig ind bag de kendte DR-kulisser eller besøge det spændende Ramasjang-univers.

Jordomrejse og vilde dyr

Har man små børn i børnehavealderen, er der masser af sjove oplevelser at vælge imellem i DR Musikariets efterårsferie. De små kan bl.a. opleve den danske natur på en ny måde, når koncerterne 'Vilde vidunderlige dyr' byder på børnesange og historier om dyr – inspireret af Ramasjang, Minisjang og DR’s store naturserie 'Vilde vidunderlige Danmark'.

Vil man ud over landets grænser med de små, inviterer Katrine Bille – kendt fra bl.a. ’Lille Nørd’ og ’Luk op, luk i’ – på en musikalsk opdagelsesrejse rundt i hele verden, og DR Ramasjangs seje Motor Mille byder børn i alle aldre op til dans i DR Koncerthusets store Studie 1.

Hiphop, MGP og horn i panden

Også de lidt større børn får chancen for at danse sig varme i DR Koncerthuset i efterårsferien. Sofie Østergaard, som mange kender fra programmer som ’Versus’ og MGP, tager nemlig sine dygtige børnedansere med på scenen og inviterer publikum med på en underholdende og eventyrlig rejse gennem alle tiders MGP-hits, som både børn og voksne kan synge med på.

Der venter også svedige hiphop-beats med tween-idolerne HipSomHap i Studie 2, rytmer og fællesdans i Lydens Hule og masser af ond jazz med blandt andre Tobias Trier, Carl Quist-Møller og DR Big Band, som kommer godt omkring i bl.a. jazz, rock, reggae og brazil.

Krea-værksted og drømmerejser

Trænger man til et pusterum undervejs i weekenden, har DR Musikariet sørget for flere rolige oaser, hvor børn og voksne kan fordybe sig sammen. ’Drømmekvarteret’ er en musikalsk drømmerejse i DR Koncerthusets Studie 4 med forfatteren Farnoush Bassri og stemningsfuld verdensmusik med tre førende danske musikere: Mikkel Nordsø (guitar), Ole Theill (tablas) og Tine Rehling (harpe). Desuden vil der hele weekenden være åbent i DR Musikariets krea-værksted, hvor man kan kigge forbi mellem koncerterne og bruge sine hænder og fantasi til at skabe sjove, kreative universer med multikunstneren Maria Lau Pedersen.

Et hus for hele familien

Ifølge Kim Bohr, der er chef for DR Koncerthuset, Den levende musik og P2, bliver det ikke sidste gang, det ringer ind til store oplevelser i skolernes efterårsferie:

– Efterårsferien er et fantastisk godt tidspunkt at samle børn og voksne om oplevelser, der gør indtryk og sætter gang i fantasien, kroppen og kreativiteten – hvad enten det gælder dansebeats, levende musik, fællessang eller improvisation. Det er hele ideen med DR Musikariet, at vi gerne vil invitere børnene til at komme så tæt på musikken, dansen og sangen, at de selv får lyst til at eksperimentere. Så det store program i efterårsferien er en vigtig satsning, som vi er glade for at kunne invitere til igen i år – og helt sikkert vil gentage i fremtiden.