DR Musikariet har aktiviteter for hele familien i efterårsferien

Alle kan være med, når DR Musikariet inviterer børn og familier til musik, sang, bevægelse og krea-værksted i efterårsferien. Blandt de medvirkende er kendte navne og figurer som Børste, Vitello, Sigurd Barrett og Carl Quist Møller.

DR Musikariets efterårsferie (© PR Foto)

Går efterårsferien til København i år, er der god grund til at tage hele familien med på udflugt til DR Koncerthuset. Her præsenterer DR Musikariet nemlig en bred vifte af arrangementer med musik, sang og kreativitet for børn i alle aldre – med mange figurer og ansigter, som børnene kender fra blandt andre og DR’s Minisjang.

I løbet af ferien kan børnene blandt andet møde Minisjang-figuren Børste, synge med Sigurd Barrett og Katrine Muff, møde Læsepadden Pede og se teaterforestillingen om drengen Vitello. Mellem koncerterne kan man fordybe sig i en kreativ workshop i DR Koncerthusets Studie 3.

Foruden DR Musikariets koncerter vil der desuden hver dag i hele efterårsferien være flere forskellige rundvisninger i DR Byen, hvor både børn og voksne kan få et kig ind bag de kendte DR-kulisser eller besøge det spændende Ramasjang-univers med rundvisningen Ramasjang Mysteriet.

Et hus for hele familien

Ifølge Kim Bohr, der er chef for DR Koncerthuset, Den levende musik og P2, bliver det ikke sidste gang, det ringer ind til store oplevelser i skolernes efterårsferie:

– Efterårsferien er et fantastisk godt tidspunkt at samle børn og voksne om oplevelser, der gør indtryk og sætter gang i fantasien, kroppen og kreativiteten – hvad enten det gælder fællessang, bevægelse eller teater. Det er hele ideen med DR Musikariet, at vi gerne vil invitere børnene til at komme så tæt på musikken og sangen, at de selv får lyst til at eksperimentere. Så det store familieprogram i efterårsferien er en vigtig satsning, som vi er glade for at kunne invitere til igen i år – og helt sikkert vil gentage i fremtiden.

OM KONCERTERNE:

Læsepadden Pede 14. oktober klokken 11.30 og klokken 14.30

DR Musikariet præsenterer et sjovt og fantasifuldt møde mellem live-tegning, fortælling og musik i Studie 2. På scenen tegner Carl Quist Møller live fra sin anmelderroste børnebog ”Læsepadden Pede”, mens musikerne Anna Kruse og Michael Sunding sætter levende sang og musik til.

Medvirkende: Carl Quist-Møller, Anna Kruse, Michael Sunding

Syng med Sigurd og Bjørnen Bjørn – 14. oktober klokken 10.00 og klokken 13.00

Kom med til en skøn syng med-koncert for både store og små, når hele Danmarks Sigurd Barrett tager børn og voksne på en rundtur i sangens og musikkens verden. Syng med, grin, bliv underholdt og lær noget nyt, når Sigurd besøger DR Koncerthuset i begyndelsen af efterårsferien.

Medvirkende: Sigurd Barrett, Bjørnen Bjørn

Børste live-show – 14. oktober klokken 11.30 og klokken 14.30

Kom med ind Børstes legende, musikalske univers og syng med på de kendte sange med fagter og bevægelse. Børste har taget en ven med og glæder sig til at møde og synge med de mindste i DR Koncerthusets foyer.

Krea-værksted - 14. oktober klokken 9.30-16.00Før eller efter man har været til koncert, kan man gå ind i DR Musikariets krea-værksted og lave den sejeste instrumentven sammen med Maria Lau Krogh. Man kan sammensætte sin helt egen figur med alle sine yndlingsinstrumenter.

Vitello – 15. oktober klokken 11.00 og klokken 14.00

Tag hele familien med, når Kim Fupz Aakesons 'Vitello'-bøger bliver sat op som teaterforestilling i Studie 2. Her leder Vitello efter en far han kan vise frem til sine irriterende venner. I sin søgen får han både en klam kæreste, møder en tunghør pølsemand og Gud.

Medvirkende: Asbjørn Agger, Marianne Bøgelund, Camilla Lohmann, Morten Bo Koch

Katrine Muff – Fællessang for børn og deres voksne – 22. oktober klokken 10.00

Katrine Muff og et stjernehold af musikere byder indenfor til en underholdende og samlende sang-oplevelse, når hun gæster Studie 2 med Fællessang for Børn og Deres Voksne. Muff fortolker klassiske børnesange på ’Flere Sange Til Børn & Deres Voksne’ – et album der slipper fantasien løs og tager os med i børnelandets magiske verden af ord, lyde og fællessang.