DR Musikariet tager musikfortælling på turné til biblioteker i hele landet

Der bliver live-tegning, sang og levende musik på 19 biblioteker i hele landet, når DR Musikariet og forfatteren Carl Quist-Møller præsenterer musikfortællingen ’Læsepadden Pede’ om glæden ved at læse.

DR Musikariet inviterer børn i hele landet til i alt 38 koncerter, hvor forfatteren Carl Quist-Møller tegner, trommer og fortæller live, mens sangeren Anna Kruse og musikeren Michael Sunding står for musikken. Koncerterne er baseret på den populære billedbog ’Læsepadden Pede’. (© PR Foto)

Det handler egentlig om at læse. Om at opdage glæden ved bøger, og om at knække koden til at forstå dem.

Men når børn fra børnehaver og indskolinger samles på danske biblioteker i den kommende tid, er det i første omgang sangen, musikken og de levende tegninger på scenen, der vil gøre indtryk.

Og det er lige netop meningen, når DR Musikariet inviterer børn i hele landet til i alt 38 koncerter, hvor forfatteren Carl Quist-Møller tegner, trommer og fortæller live, mens Anna Kruse og Michael Sunding står for sang og musik. Koncerterne er baseret på den populære billedbog ’Læsepadden Pede’, som udkom tidligere i år på forlaget Gutkind.

En hjertevarm fortælling om at læse

Carl Quist-Møllers bog ’Læsepadden Pede’ handler om fantasi, bøger og venskab, og om at finde læseglæden, når man allermindst venter det. Bogen er blevet en stor succes i danske børnefamilier og institutioner med sin humoristiske og hjertevarme tilgang til bøgernes verden.

Også som koncert var ’Læsepadden Pede’ et tilløbsstykke, da DR Musikariet og Carl Quist-Møller i foråret præsenterede bogen som tegnekoncert for flere tusinde børn i DR Koncerthuset sammen med sangere og musikere fra DR’s kor og orkestre.

Nu genopstår koncerten i et mindre, turnévenligt format med færre medvirkende, men med samme grundidé, nemlig at give børnene en levende og sanselig introduktion til det at læse – en hyldest til bogen og dens evne til at få os til at glemme tid og sted.

Samarbejde mellem DR og biblioteker

Med læseglæden i centrum kan det virke oplagt, at ’Læsepadden Pede’ skal opleves på netop biblioteket. Og forfatteren Carl Quist-Møller fortæller da også selv om oprindelige inspiration til historien:

– Historien om Pede, der i starten ikke ved, hvad bøger bruges til, er faktisk netop inspireret af min egen første oplevelse af biblioteket. Jeg lærte selv at læse meget sent, og opdagede derfor først læseglæden som voksen.

Turnéen rundt til de 19 forskellige biblioteker, som skal lægge hus til de i alt 38 koncerter med ’Læsepadden Pede’ er arrangeret af DR Musikariet, som glæder sig til at se børnenes reaktion på forestillingen:

– Der sker noget magisk, når tegninger, musik og fortælling mødes live. Både børn og voksne åbner for sanserne, fantasien og følelserne på en anden måde, og det er netop det vi gerne vil opnå i DR Musikariet. Vi håber, at de mange tusinde børn, der kommer til at opleve ’Læsepadden Pede’ i de kommende måneder, går fra koncerten med ny appetit på både at tegne, at læse, at lytte til musik – og at gå på biblioteket! siger DR Musikariets projektleder Mette Storgård.

Her kan børnene opleve DR Musikariets musikforestilling 'Læsepadden Pede':

24. oktober: Gellerup - Aarhus

25. oktober: Silkeborg

26.oktober: Thisted

27. oktober: Frederikshavn

28.oktober: Hjørring

31. oktober: Gribskov

1. november: Frederikssund

2. november: Slagelse

3. november: Guldborgsund

4. november: Bogforum

20. marts: Nyborg

21. marts: Kolding

22. marts: Vejle

23. marts: Randers

23. marts: Mariagerfjord

24. marts: Holstebro

27. marts: Køge

28. marts: Holbæk

29. marts: Hørsholm

30. marts: Svendborg