DR Pigekoret afslutter sæsonen med musikalske gæster

Med koncerten 'DR Pigekoret +' den 13. og 14. maj markerer koret ikke bare afslutningen på sin koncertsæson, men også 10 års samarbejde med dirigent Phillip Faber. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary vil være til stede ved koncerten.

  • Med koncerten 'DR Pigekoret +' den 13. og 14. maj markerer koret ikke bare afslutningen på sin koncertsæson, men også ti års samarbejde med dirigent Phillip Faber. (Foto: © Emilia Therese)
  • H.K.H. Kronprinsessen har været protektor for DR Pigekoret siden foråret 2018, og hun overværer korets koncert søndag den 14. maj kl. 20. (Foto: © Daniel Stjerne)
  • Phillip Faber stopper som dirigent for DR Pigekoret, men fortsætter i DR som bl.a. tv-vært og lejlighedsvis dirigent for DR's kor og orkestre. (Foto: © Emilia Therese)
  • DR Pigekoret fotograferet sammen med Phillip Faber (Foto: © Emilia Therese)
1 / 4

Hvad har Kate Bush, Carl Nielsen, Arvo Pärt og Lis Sørensen til fælles?

De er alle på programmet til DR Pigekorets sidste koncerter i denne sæson, som finder sted i DR Koncerthuset den 13. og 14. maj.

Koncerterne vil være Phillip Fabers sidste som dirigent for koret og har titlen 'DR Pigekoret +', fordi koret har inviteret musikalske gæster med på scenen i Koncertsalen og synger et bredt musikalsk repertoire. Gæsterne bliver accordeonisten Bjarke Mogensen, som blandt andet har modtaget Kronprinsparrets Stjernedryspris, og multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggreen, som spiller både guitar og lap steel guitar.

Blandt publikum i salen den 14. maj vil være Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, som er protektor for DR Pigekoret.

Sommerligt program

Koncerterne 'DR Pigekoret +' finder sted midt i maj, hvor foråret er godt på vej mod sommer, og derfor har koret valgt et program, som er inspireret af sommeren – men med vidt forskellige musikalske fortegn.

Mens de første toner af den skotske komponist James McMillan beskriver et lyst daggry, skildrer færøske Eivør en blomstrende have, og dansk kormusik af Svend S. Schultz handler blandt andet om sommerens mange dufte. Der venter også værker af Arvo Pärt og den unge svenske komponist Jacob Mühlrad side om side med velkendte danske sange og numre af både Lis Sørensen, Kate Bush, Sebastian og Billy Joel.

Premiere og afsked

Publikum, seere og lyttere til koncerterne 'DR Pigekoret +' kan også se frem til at opleve premieren på et helt nyt korværk, skrevet til lejligheden af dirigent Phillip Faber.

Værket har titlen 'Jeg skriver som vinden' med ord fra Inger Christensens ’Alfabet’, og uropføres til de to tre koncerter, som bliver Phillip Fabers sidste som dirigent for DR Pigekoret.

– Det er mine sidste koncerter med koret, og jeg har skrevet et nyt værk til lejligheden med titlen 'Jeg skriver som vinden'. Teksten er af Inger Christensen, og jeg har med musikken forsøgt at ramme en ukuelighed og en udadvent og afklaret tone, der ikke udelukkende er et trist farvel, men også en hilsen til det skønne og stærke musikalske kor, jeg er så stolt af. Det bliver nogle koncerter, der kommer til at betyde meget for mig, siger Phillip Faber.

Digitalt album

Ud over de to koncerter, som også sendes i radio og på tv, kan man i maj måned også lytte til DR Pigekoret og Phillip Faber på et nyt, digitalt album i EP-format. Det hedder 'Om aften' og indeholder musik af blandt andet Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Carl Nielsen og den unge komponist Sofie Thorsen, som er tidligere sanger i DR Pigekoret.

Ud over DR Pigekoret og Phillip Faber medvirker også gæstemusikerne Mathias Heise (mundharmonika) og Bjarte Eike (violin) på den nye EP, som udkommer 12. maj på alle større streamingtjenester.

Pressedeltagelse ved koncert 14. maj kl. 20

Pressen er velkommen ved H.K.H. Kronprinsessens ankomst til DR Koncerthuset ved koncerten søndag 14. maj. Frist for presse-akkreditering er torsdag 11. maj kl. 12.00 Koordinerende pressekontakt i DR: Cecilie Rosenmeier – CERO@dr.dk Der er begrænset antal pladser. DR kvitterer skriftligt for akkreditering, og der udleveres pressekort ved ankomst, som skal bæres synligt.

Scenebilleder fra selve koncerten kan efter ønske leveres af DR få timer efter koncertens afslutning.