Her er den nye sæson med DR’s kor og orkestre

I dag åbner billetsalget til over 100 nye koncerter med DR’s kor og orkestre og en lang række internationale gæstekunstnere i sæson 2023-24.

DR Koncerthuset åbner for billetsalget til alle den nye sæsons koncerter med DR’s kor og orkestre – og samtidig er der mulighed for at købe billetter til de fleste af koncerterne til en særligt god pris i en hel måned.

Det er nu, man skal være vågen, hvis man vil sikre sig billet eller abonnement til store musikoplevelser i den kommende koncertsæson i DR Koncerthuset.

I dag åbner DR Koncerthuset nemlig for billetsalget til alle den nye sæsons koncerter med DR’s kor og orkestre – og traditionen tro er der samtidig mulighed for at købe billetter til de fleste af koncerterne til en særligt god pris i en hel måned frem til 14. april.

Fællessang, meditation og kormusik

Er man glad for sang og kormusik, vil der i den nye sæson være rig mulighed for at opleve hele viften af DR’s kor – fra de mindste sangere i DR Korskolen til de professionelle sangere i DR Koncertkoret. I centrum for langt de fleste af koncerterne er sangerne i DR Vokalensemblet, som sammen medvirker i over 40 koncerter med kormusik og fællessang i DR Koncerthuset og i kirker rundt i hele landet.

Den nye sæson bliver den officielle debut for DR Vokalensemblets nye chefdirigent Martina Batič, og gennem hele sæsonen har koret fokus på stemninger og sindstilstande med et repertoire, der strækker sig over mere end 900 års kormusik.

Koret fortsætter også traditionen med fællessangsarrangementer og workshops for korsangere i DR Koncerthuset og de populære Meditationskoncerter i Vor Frue Kirke og Roskilde Domkirke.

Traditionsrige koncerter

Også DR Pigekoret vil i den kommende sæson præsentere deres traditionsrige årstids- og højtidskoncerter i Koncertsalen og i flere danske byer. I den nye sæson vil koncerterne blive ledet af korets nye dirigent, som forventes at blive offentliggjort i maj måned. Der vil dog stadig være mulighed for at opleve Phillip Faber som kordirigent i DR, blandt andet ved DR Vokalensemblets julekoncerter i Garnisons Kirke.

For de 74 sangere i DR Koncertkoret venter en ny sæson, som både byder på store brag i Koncertsalen sammen med DR Symfoniorkestret og mindre formater, hvor man kan opleve dele af koret – blandt andet en koncert med korets herrestemmer i værker for mandskor, dirigeret og præsenteret af korets nye syngemester Poul Emborg.

Nye jazznavne fra New York og Sao Paolo

I DR Big Band er der lagt op til et efterår fuld af ny inspiration fra de pulserende jazzscener i New York og Sao Paolo. Bandet får nemlig besøg af to internationalt efterspurgte navne, den Grammy-nominerede saxofonist og komponist Ben Wendel og den brasilianske multi-instrumentalist Antonio Loureiro, der begge optræder i DR Koncerthuset for første gang.

Der bliver dog også tid til at se tilbage på fortidens store ikoner, blandt andet med en hyldest til 100-års fødselaren Thad Jones, der i mange år var chefdirigent for DR Big Band, og de traditionelle nytårskoncerter, som vækker minder om Count Basie og Frank Sinatra. Bandet drager også på sin traditionelle juleturné rundt i hele landet, i år dog under den nye titel ’Jul i DR Big Band’, hvor bandets musikere giver musikalske julegaver til både hinanden og publikum.

Symfoniske brag og Malko-konkurrence

Er man til stor, symfonisk musik, har man sikkert allerede set DR Symfoniorkestrets nye sæsonbrochure, som blev præsenteret i februar. Men først nu bliver det muligt at købe billetter til de enkelte koncerter med orkestret og de mange internationale gæstekunstnere, som lægger vejen forbi DR Koncerthuset i den nye sæson.

DR Symfoniorkestret står også for den store festkoncert for Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Hæderslegat i efteråret, og til foråret venter orkestrets internationale Malko Konkurrence, hvor unge dirigenter fra hele verden dyster på podiet i Koncertsalen. En spændende ny satsning for orkestret er et nyt, prestigefyldt indspilningsprojekt for pladeselskabet Deutsche Grammophon, som også præger sæsonen lige fra åbningskoncerten den 31. august.

Parallelt med de offentlige koncerter i den kommende sæson vil DR Musikariet præsentere særlige koncepter og arrangementer for børn, unge og familier, både live og digitalt. Blandt andet venter flere afsnit i serien ’Musiktime med Rune’, hvor første afsnit allerede er set af omkring 100.000 skoleelever, og koncerterne ’Jul i Ramasjang’, som fylder DR Koncerthuset med familier og kendte Ramasjang-værter igen i år.

Kim Bohr, der er chef for DR Koncerthuset, Den levende musik & P2, siger om den nye sæson i DR Koncerthuset:

– Vi glæder os til en ny sæson, hvor vores kor og orkestre virkelig favner vidt – fra de store musikalske brag, hvor taget løfter sig i Koncertsalen, til masser af nye eksperimenter, hvor vi henter nogle af tidens stærke internationale strømninger ind på scenerne i DR Koncerthuset. Hvert eneste af vores kor og orkestre er blandt Europas førende inden for deres genre, og derfor er vi så heldige at kunne tiltrække stjerner og nye navne på højeste internationale niveau – til glæde for både publikum, lyttere og seere, og forhåbentlig til inspiration for hele musiklivet. Men i sidste ende er vores drivkraft en konstant higen efter de øjeblikke, hvor kunstnere, sal, musik og publikum smelter sammen, og man glemmer tid og sted. De øjeblikke lever vi for i DR Koncerthuset, og dem ser vi meget frem til at dele med publikum, lyttere og seere i den nye sæson, siger Kim Bohr.