Presseinvitation: DR går i gang med optagelserne til sine traditionsrige jule- og nytårsshow

DR’s mange jule- og nytårsshow optages i løbet af december. Pressen kan overvære optagelserne til nogle af dem.

(Foto: Agnete Schlichtkrull)

Traditionen tro samler DR hele befolkningen om en perlerække af jule- og nytårsprogrammer herunder flere show, hvor blandt andre DR’s orkestre og kor medvirker. Nogle af optagelserne er pressen velkommen til at overvære i det omfang, der er plads i studiet eller koncertsalen.

På koncerthuset.dk kan du se, hvilke andre jule- og nytårskoncerter, der kan opleves med DR’s kor og orkestre. Der er for eksempel DR VokalEnsemblet i Garnisionskirken i København med en julekoncert, der viser det bedste fra den engelske kortradition for ikke at tale om DR Big Bands nytårskoncert i DR Koncertsalen.

Søndag den 1. december: Liveudsendelse af ’Danmark synger julen ind’

Den første søndag i advent er DR klar til at synge julen ind med hele Danmark. Dirigent og vært Phillip Faber står i spidsen for DR KoncertKoret, DR JuniorKoret og amatørkorsangere fra hele landet, når de største julesange foldes flerstemmigt ud. Der gemmer sig også et par julede overraskelser undervejs i denne sangglade adventsgave.

Udsendelsen sendes live på DR K klokken 20.00. Det er et af de programmer, der i 2020 kan ses på DR2, når DR K lukker.

Mandag den 2. december: Optagelse af nytårsudgaven af ’Den klassiske Musikquiz’

Nytårsudgaven af ’Den klassiske musikquiz’ optages allerede mandag den 2. december klokken 14.00 i Koncerthusets Studie 2 i DR Byen. Vært er naturligvis DR Pigekorets dirigent Phillip Faber, som bakkes op af DR SymfoniOrkestret. Holdkaptajner er P2-vært Mathias Hammer og klarinettist Frederik Cilius, af mange kendt som stemmen bag Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm på den nu lukkede Radio24syv. De to får selvfølgelig igen selskab af gæster, som er kyndige i klassisk musik.

Udsendelsen sendes nytårsaften kl. 19.00 samt søndag den 5. januar klokken 21.00 på DR2.

Lørdag den 7. december: Optagelse af ’DR’s Store Juleshow’

DR’s Store Juleshow’ optages lørdag den 7. december klokken 15.45 i Koncertsalen. Det er en festlig, tilbagevendende begivenhed, hvor nye og klassiske julesange tages under kærlig behandling af solister fra Danmark og resten af Norden. Der er julestemning i Koncertsalen og for alle hjemme i stuerne. Seere i hele Norden ønskes en rigtig glædelig jul med et varmt, musikalsk og humoristisk juleshow. Værter er Tine Gøtzsche og Joakim Ingversen.

Udsendelsen sendes lørdag den 21. december klokken 20.30 på DR1.

Onsdag den 11. december: Optagelse af både julespecial og nytårsspecial af ’Hvem var det nu vi var’

Der er optagelse af både julespecial og nytårsspecial af underholdningsprogrammet ’Hvem var det nu vi var’ onsdag den 11. december. Klokken 16.15 optages jule-afsnittet og klokken 19.15 optages nytårs-afsnittet. I juleprogrammet quizzer Joakim Ingversen om danske juletraditioner, julemusik og julemad med blandt andre Sofie Linde, Anders Breinholt og Stephania Potalivo. I nytårsprogrammet ser Joakim Ingversen tilbage på året der gik med ’Mads og Monopolet’. Ud over Mads Steffensen er gæsterne Lina Rafn, Nicolaj Kopernikus og Ane Cortzen.

Programmerne bliver sendt på DR1 henholdsvis fredag den 20. og fredag den 27. december klokken 20.00.

Onsdag den 11. december: Optagelse af ’Året Der Gik 2019’

’Året Der Gik 2019’ optages onsdag den 11. december klokken 20.00 i Koncertsalen. Stéphanie Surrugue og Kåre Quist byder velkommen til et fantastisk show fyldt med tilbageblik på årets største begivenheder og overraskelser i selskab med årets absolutte hovedpersoner og store kunstnere. Fælles for dem alle er, at 2019 har været et skelsættende år, de aldrig vil glemme. I løbet af showet kan man blandt andet møde Folkeklubben, Clara, Mads Langer, Niels Hausgaard samt det populære orkester fra Thy - Jonah Blacksmith.

Udsendelsen sendes torsdag den 26. december klokken 20.00 på DR1.

Søndag den 15. december: Optagelse af ’Julekoncert med DR Pigekoret’

’Julekoncert med DR Pigekoret’ optages søndag den 15. december. DR Pigekorets Julekoncerterne er med årene blevet et stort tilløbsstykke samt en forankret del af en årlig juletradition for mange danskere. Koncerterne har også været årets højdepunkt for DR PigeKoret lige siden 1938, hvor koret blev stiftet, og hvert år træder koret ind i juletraditionerne med lige stor nysgerrighed og kærlighed til de gamle julesange og traditioner. Udover DR PigeKoret, medvirker alle korene fra DR Korskolen samt en række musikere og en fortæller.

Udsendelsen sendes onsdag den 25. december klokken 20.00 på DR K.

Onsdag den 18. december: Optagelse af ’Julehilsner til Grønland’

’Julehilsner til Grønland’ optages onsdag den 18. december klokken 19.30 i Studie 2 i DR Koncerthuset. Igen er det Julie Berthelsen, der byder velkommen til det traditionsrige show med masser af musik i selskab med DR Big Band, Kaya Brüel, Mads Mathias m.fl. DR har delt hilsner til og fra Grønland siden 1932.

Udsendelsen sendes søndag den 22. december klokken 21.15 på DR1.

Masser af jule- og nytårsprogrammer

Derudover sender DR’s kanaler den kommende måneds tid en lang række klassiske og nye jule- og nytårsprogrammer, som ikke optages i forbindelse med et show. Der er programmer for enhver smag. Hvis man midt i juletravlheden ikke lige kan nå at se dem på en af DR’s kanaler, ligger de fleste klar på DR’s streamingtjeneste DRTV. I DRTV’s juletema ligger også en række af DR’s klassiske julekalendere, lige fra ’Vinterbyøster’ over ’Bamses Julerejse’ til ’Jul i Gammelby’.

Blandt de mange programmer omkring jul og nytår er:

’Året i kongehuset 2019’, DR1, lørdag den 14. december kl. 20.30

’DR2s kæmpestore Lillejuleaftenshow’, DR2, mandag den 23. december kl. 21.30

’Timms jul’, DR1, onsdag den 11. og 18 december kl. 20.00

’Den store jule- og nytårsbagedyst’, DR1, den 25. og 29. december kl. 20.00

’Disneys juleshow’, DR1, tirsdag den 24. december kl. 16.00

’Julestjerner’, DR1, den 1. til 25. december kl. 19.30 og på DRTV fra kl. 06.00

’Storm på stillevænget’, Ramasjang, den 1. til 24. december kl. 17.00 og på DRTV fra kl. 06.00

’Jagten på iskrystallen’, Ultra, den 1. til 24. december kl. 17.15 og på DRTV fra kl. 06.00

Tilmelding

Tilmelding er nødvendig for både journalister og fotografer. Tilmeld jer på mailen presse@dr.dk senest to dage før det show, I ønsker at overvære.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk