Presseinvitation: Kom til lanceringen af Børnenes U-landskalender 2021

Årets U-landskalender bliver lanceret på Heibergskolen i København Ø den 4. november.

  • Overskuddet fra Børnenes U-landskalender 2021 går i år til børn i Kenya. (Foto: Sala Lewis)
  • Overskuddet fra Børnenes U-landskalender 2021 går i år til børn i Kenya. (Foto: Sala Lewis)
1 / 2

Børnenes U-landskalender 2021 er klar til at blive præsenteret. Lanceringen foregår torsdag den 4. november klokken 9.45-11.00 på Heibergskolen, Randersgade 10, 2100 København Ø.

Ved lanceringen deltager blandt andre Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen samt DR-vært Anna Lin, der er vært ved lanceringen. Med til præsentationen er også omkring 160 børn fra 2.-4. klassetrin på Heiberg Skolen.

DR og Udenrigsministeriet/Danida har samarbejdet om Børnenes U-landskalender siden 1962. Hvert år handler U-landskalenderen om et nyt land og et nyt udviklingsprojekt – og hvert år er en ny, folkelig organisation med til at løfte opgaven.

I år går overskuddet til et Folkekirkens Nødhjælp-projekt, der blandt andet støtter børn i Kenyas nordlige Turkana-region i at komme i skole og færdiggøre den. I Danmark skal 150.000 skoleelever på en faglig opdagelsesrejse til Kenya med årets undervisningsmateriale, og både små og store børn kan se programmer om Kenya på DR’s børnekanaler.

Ved lanceringen vil udviklingsminister Flemming Møller Mortensen introducere årets U-landskalender, og generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen fortæller om årets projekt i Kenya.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, der har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp i 10 år, deler ud af egne oplevelser fra prinsessens rejser med organisationen, mens Anna Lin fortæller om årets digitale serier fra DR om Kenya og introducerer årets website og undervisningsmateriale.

Årets sang og musikvideo bliver ligeledes præsenteret, inden der til sidst bliver serveret en kriblende udfordring til dagens gæster. Arrangementet slutter med uddeling af lågekalendere til alle børn i salen.

Tilmelding til præsentationen af Børnenes U-landskalender 2021 er nødvendig, og det skal ske til Christina Pedersen på chpe@dca.dk senest den 2. november klokken 16.00.

For henvendelser vedrørende udviklingsministerens deltagelse: Kontakt venligst presserådgiver Marijn Vermeulen på telefon 2487 2223.

DR søger for pressebilleder fra lanceringen. De vil efterfølgende kunne findes via dr.dk/presse.

FacebookTwitter