Presseinvitation: Set-besøg på DR’s kommende dramaserie ’Fred til lands’

DR Drama, MOTOR og FilmFyn inviterer pressen til set-besøg på de sidste optagelser til DR’s kommende dramasatsning ’Fred til lands’, der bringes til efteråret. Tirsdag den 18. juni kan pressen overvære udvalgte optagelser med mulighed for interviews.

- Hver by har sin heks, og hvert sogn sine trolde.

Sådan synger vi i Drachmanns smukke midsommervise - om lysets sejr over mørket. I DR’s kommende dramaserie stiller en gruppe mennesker i en lille by spørgsmålet: Hvorfor slår vi ikke bare trolden ihjel? Drevet af ønsket om fred til lands. For når ondskaben er væk, vil freden vel sprede sig i den oprindeligt så smukke by, så lys og varme og det stærke fællesskab kan få nyt liv. Et godt liv med gode mennesker. Men hvad sker der for mennesker og lokalsamfund, når ondskab ikke fordrives med det gode - men med ondskaben selv?

Hovedforfatterne Christian Torpe og Marie Østerbye fortæller:

- Det ligger dybt i menneskets natur at beskytte dem, vi elsker, at værne dem mod ondskab, mod en fjende udefra. Ifølge 'Midsommervisen' er det med glædesblus, at ondskab skal betvinges. 'Fred til lands' går den anden vej. Her bekæmpes ondskaben med ondskab. Når man tager det skridt og dermed giver slip på det civiliserede og lukker det primitive ind, så åbner man også op for nogle farlige sluser. Men man åbner også op for noget kraftfuldt, en følelse af pludseligt at tage magten over ens eget liv. Det er hele seriens udgangspunkt, at gå ind i de nuancer og gråtoner, der tegner sig i den menneskelige psyke, når tingene ikke længere bare er enten smukke eller grimme, gode eller onde.

Hele serien er optaget på Fyn og støttes af FilmFyn.

Program for set-besøg 18. juni

Pressen inviteres til at overvære optagelserne tirsdag den 18. juni klokken 11.00-14.00 ved Frøbjerg Bavnehøj (mellem Tommerup og Aarup) på Fyn. Der vil være mulighed for fotografering og tv-optagelser undervejs samt interviews med manuskriptforfattere, instruktør og skuespillere.

Der vil på dagen afgå pressebus fra København/H.C. Andersens Boulevard (ved busholdepladserne foran Tivoli). Pressens mødetid ved bussen er klokken 8.00. Der vil være mulighed for at arbejde i bussen, der kører retur til København klokken 14.00 med ankomst på H.C. Andersens Boulevard cirka klokken 16.30.

Program

11.00-11.15: Præsentation ved hovedforfatterne Christian Torpe, Marie Østerbye og instruktør Louise Friedberg.

11.15 -12.00: Mulighed for interviews med ovenstående samt skuespillerne på settet.
Producent Jesper Morthorst, FilmFyns direktør Klaus Hansen og chef for DR Drama Christian Rank vil også være til stede.

12.00-12.30: Mulighed for billedoptagelser fra skuespillerprøver. Dagens optagelser udspiller sig omkring forberedelserne til den store Skt. Hans-scene i serien.

12.30-13.30: Afsluttende frokost

13.30-14.00: Mulighed for optagelser på monitor

Tilmelding til set-besøget skal ske inden fredag 14. juni klokken 12.00 til pressekonsulent Kirsten Baltzer Kahr på e-mail presse@dr.dk.


De er med

Morten Hee Andersen, Dar Salim, Lene Maria Christensen, Anders Juul og Marijana Jankovic har nogle af hovedrollerne i ’Fred til lands’. Derudover kan seerne glæde sig til at opleve Claus Riis Østergaard, Jesper Riefenstahl, Mads Rømer, Sylvester Byder, Victor Skov Dahl Christiansen, Frieda Krøger og Genie Argiris på skærmen til efteråret.

Serien instrueres af Louise Friedberg, der tidligere har instrueret ’Herrens Veje’, ’Borgen’, ’Norskov’ og ’House of Cards’. Producenten er Jesper Morthorst, der står bag prisvindende succeser som ’Stille hjerte’, ’Heartstone’, ’Norskov’ og ’Rita’.

‘Fred til lands’ er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet stod bag tv-serierne ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’. Udover tv-serierne har Christian Torpe blandt andet skrevet det Bodil-vindende manuskript til ’Stille hjerte’, der blev instrueret af Bille August. Senest har han skrevet den amerikanske film ’Blackbird’ (remake af ’Stille hjerte’) med blandt andre Kate Winslet på rollelisten. Marie Østerbye er også manuskriptforfatteren bag Netflix-serien ‘The Rain’.

Om ’Fred til lands’

’Fred til lands’ er en psykologisk thriller-serie, der udspiller sig i den danske provinsby Ebberup. På overfladen er byen som de fleste andre små hyggelige provinsbyer, man finder rundt omkring i landet. Lokalmiljøet i Ebberup er bygget op omkring fællesskabet, skolen og Ballings kyllingefarm, hvor otte millioner kyllinger hvert år lever og dør. Det er landbrug, der møder industri - i en civilisation, der prøver at tæmme naturen.

Ebberup er ikke alverden, men for de mennesker der bor her, er det et hjem. Her har de bosat sig i håbet om at finde et liv, som måske ikke er perfekt, men som er godt. De fleste af byens indbyggere bærer med sig mindet om en tid, der var mere uskyldig; hvor sommeraftenerne var uendelige, hvor livet var lyst og man ikke skulle bekymre sig om finanskriser, global opvarmning og terror. Hvor man ikke skulle bekymre sig om Mike.

Mike er den lokale plageånd. En ung mand, som terroriserer byen og optræder uden grænser, uden moral. Som har dræbt en uskyldig dreng og er sluppet afsted med det. I hvert fald indtil seriens første afsnit, hvor fem indbyggere mødes. Fem meget forskellige mænd og kvinder med den ene ting til fælles, at Mike er ved at ødelægge deres liv. De beslutter at forsøge at gennemføre det perfekte mord, der kan fordrive ondskaben fra Ebberup og føre dem tilbage til en bedre tid.

’Fred til lands’ er en serie i otte afsnit af en time, som kan ses på DR1 og DRTV søndage klokken 20.00 i efteråret 2019.