DR Big Band fylder ni danske byer med jule-soul

Traditionen tro drager DR Big Band på turné i decemberkulden med de populære 'Merry Christmas, Baby'-koncerter, som i år har crooneren Bobo Moreno og souldivaen Miriam Mandipira i front – og masser af jule-soul på menuen.

  • Crooneren Bobo Moreno og souldivaen Miriam Mandipira er frontfigurer på DR Big Bands "Merry Christmas, Baby"-turné, som skydes i gang torsdag 3. december. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • DR Big Band ruller gennem ni danske byer, før de sætter kurs mod hjemmebanen i DR Koncerthuset. (Foto: Per Morten Abrahamsen)
  • Minna Grooss er vært på DR Big Bands juleturné. Hun er kendt fra bl.a. P8 Jazz og P2 - men også fra sin fortid som musiker i bl.a. Miss B. Haven og Jodeladies. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
1 / 3

Det er blevet en stærk tradition, at DR Big Band i december måned turnerer landet tyndt med jazzet julestemning i bagagen. Og i år er ingen undtagelse, for turnébussen skal gennem hele otte danske byer, før den kan sætte kurs mod hjemmebanen i DR Koncerthuset.

De mange store og små spillesteder, som får besøg af DR Big Bands populære julekoncerter, er fordelt over hele landet: fra Kolding til Køge og fra Esbjerg til Svendborg. Som en fast finale spiller DR Big Band to koncerter i DR Koncerthusets Studie 2 – og her kan alle danskere lytte med, for koncerten sendes på P8 Jazz juleaftensdag.

Kendte frontfigurer

De to vokalsolister, som skal synge og croone sig gennem de i alt 10 julekoncerter med DR Big Band, er crooneren Bobo Moreno og Miriam Mandipira, som flere gange tidligere har stået i spidsen for det populære juleshow.

Som vært på hele turnéen har DR Big Band inviteret Minna Grooss, som mange kender som radiovært på P8 Jazz og P2. Men faktisk er hun også forfatter, filmkunstner, musiker og sangskriver med en fortid i blandt andre bandet Miss B. Haven og cabaretgruppen Jodeladies.

Masser af soul

Specielt til 'Merry Christmas'-koncerterne har DR Big Band fået lavet en række nye arrangementer, så publikum kan se frem til ekstra swingende indpakning om den stærke cocktail af blues og inderlig jule-soul, som er kendt fra bl.a. bandets to albums Merry Christmas, Baby og Jazzin’ Around Christmas. På programmet står også ægte soul-fulde julehits som for eksempel Rudolf, Oh Holy Night og Blue Christmas.

For udtalelser eller interview kontakt DR Big Bands kunstneriske leder Birger Carlsen på BCAR@dr.dk

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter