DR Big Band møder tredobbelt Grammy-vinder i Aarhus, Vejle og DR Koncerthuset

Den sensationelle amerikanske jazzdiva Cécile McLorin Salvant kan for første gang opleves med DR Big Band i både Aarhus, Vejle og i DR Koncerthuset.

Den amerikanske jazzsangerinde Cécile McLorin Salvant har vundet tre Grammy Awards for sine tre seneste soloalbums. I slutningen af marts møder hun for første gang DR Big Band ved tre koncerter i DR Koncerthuset, Musikhuset Aarhus og Vejle Musikteater. (© PR Foto)

Fem albums. Tre amerikanske Grammies. Koncerter på de største amerikanske og amerikanske europæiske scener. Og samarbejder med jazzens allerstørste navne.

Selvom hun kun er 32 år, har den amerikansk-haitianske sangerinde Cécile McLorin Salvant opnået stjernestatus på den internationale jazzscene, og lige nu turnerer hun i Europa med stop i blandt andet Wien, Köln og Stockholm.

Men når Cécile McLorin Salvant lander i København i slutningen af marts, sker der noget, hun aldrig har prøvet før. Her tager DR Big Band nemlig imod hende med helt nye arrangementer af hendes numre fra de tre Grammy-vindende albums – skrevet specielt til bandet af chefdirigent Miho Hazama, John Clayton og Darcy James Argue.

Jazzens nye superdiva

Der har været mange ikoniske sangerinder i jazzens historie: Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Dianne Reeves og mange flere, som har bragt jazzmusikken ud til nye lyttere over hele verden.

Og selvom det er farligt at sammenligne, er der ingen vej uden om, når det gælder fænomenet Cécile McLorin Salvant. Med sin karakteristiske stemme og sit inderlige udtryk er den unge amerikaner med franske og haitianske rødder for længst blevet sammenlignet med de allerstørste – samtidig med, at hun er helt sin egen og toneangivende for en ny generation.

Cécile McLorin Salvant er en af de få kunstnere i verden, som har scoret et bemærkelsesværdigt hattrick i musikbranchen. Hendes tre seneste soloalbums er nemlig alle tre blevet kåret som ”Best Jazz Vocal Album ved de amerikanske Grammy Awards, og desuden er hun blevet hædret med en række andre ærefulde priser og udmærkelser blandt andet det prestigefulde MacArthur Legat, også kendt som ’The Genius Grant’.

Turné til Vejle og Aarhus

Nu får det danske publikum mulighed for at opleve Cécile McLorin Salvant live i en række numre fra hendes tre prisvindende albums, men med en helt ny lyd. DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama har nemlig fået arrangeret numrene for bigband for at give musikken endnu bredere klang – og det er også Hazama, der er på dirigentpodiet til alle tre koncerter i Vejle MusikTeater, Musikhuset i Aarhus og DR Big Bands hjemmebane i DR Koncerthuset.

Til koncerterne medbringer Cécile McLorin Salvant en af sine tætteste musikalske samarbejdspartnere, pianisten Sullivan Fortner. De to musikere vandt en Grammy sammen i 2019 for duo-albummet 'The Window', og der bliver helt sikkert et nummer eller to med den faste duo undervejs i koncerten.

Cécile McLorin Salvant og DR Big Band vil også præsentere to numre fra hendes helt nye album Ghost Song', der udkom den 4. marts på Nonesuch Records, og som New York Times har kaldt ”her most revealing and rewarding record yet” – ”hendes hidtil mest afslørende og berigende album”.