DR Pigekoret tager sommerkoncerter på turné til Fyn

Med to koncerter i juni tager DR Pigekoret og Phillip Faber hul på et nyt samarbejde med det fynske gods Bramstrup, som danner en ny og utraditionel ramme om korets populære sommerkoncerter.

  • Med i alt fire koncerter synger DR Pigekoret sommeren ind på det fynske gods Bramstrup og i DR Koncerthuset, (Foto: Daniel Stjerne)
  • I spidsen for koncerterne er korets chefdirigent, Phillip Faber, og med på scenen er flere musikalske gæster. (Foto: Daniel Stjerne)
  • Sådan ser der ud i ladebygningen på Bramstrup, hvor DR Pigekoret skal synge koncerter i juni. (Foto: PR Foto © PR Foto)
1 / 3

Hvert år samler DR Pigekoret mange tusind gæster til deres store koncerter i DR Koncerthuset, som markerer højtider og årstider – og mange kender koncerterne fra radio og tv, hvor de sendes på P2 og DR2.

Men i denne sæson kan endnu flere danskere opleve DR Pigekoret live, for koret har taget hul på en ny, ambitiøs turnéstrategi, som bringer de populære koncerter ud til koncertsteder i hele landet. En vigtig del af planen er et nyt samarbejde med det fynske gods Bramstrup, som skal lægge rammer til DR Pigekorets koncerter både denne sommer og i kommende sæsoner.

Utraditionelle rammer

Koncerterne med DR Pigekoret kommer til at foregå i den historiske ladebygning på Bramstrup, som ligger i forlængelse af godset i naturskønne omgivelser uden for Odense. Ifølge DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip er det netop på grund af de utraditionelle rammer, at koret har valgt at placere deres sommerkoncerter på Bramstrup:

– Der er en særlig ånd og stemning omkring Bramstrup, som vi meget gerne vil være en del af i DR Pigekoret. Den ombyggede lade har en helt unik atmosfære og en akustik, hvor publikum kan komme tæt på koret og musikken på en anderledes måde end i en traditionel koncertsal. I øvrigt har godset en historisk tilknytning til vores nationalkomponist Carl Nielsen, som var gåsedreng på Bramstrup i starten af 1870’erne.

På Bramstrup glæder ejerne Sophy Høy og Niels Langkilde sig meget til samarbejdet.

– Vi glæder os til at vise DR Pigekoret og publikum den egn, hvor Carl Nielsen voksede op. Det bliver en fest helt i hans ånd, siger Sophy Høy.

Musikalske gæster

Når DR Pigekoret inviterer til sommerens koncerter på Bramstrup og i DR Koncerthuset, er de ikke alene på scenen. I spidsen for de 55 sangere er korets kendte chefdirigent Phillip Faber, og med på scenen er flere gæstekunstnere, som har en særlig tilknytning til koret.

Den unge mundharpespiller Mathias Heise, som blandt andet har modtaget Kronprinsparrets Stjernedryspris og er kåret som verdensmester i kromatisk mundharpe, optræder i flere af koncertens numre sammen med DR Pigekoret.

Det samme gør cellisten Henrik Dam Thomsen, som til daglig er solocellist i DR Symfoniorkestret, men til koncerterne med DR Pigekoret danner hans dybe celloklang en stemningsfuld kontrast til korets stemmer.

Blandt de øvrige medvirkende ved koncerten er hornisten Christian Vinther fra blandt andet Copenhagen Phil og den unge harpenist Steaphanaidh Chaimbeul.

Nyt værk med køn og ligestilling i fokus

Et af hovedværkerne i DR Pigekorets koncerter bliver uropførelsen af værket ”Vision of flight", som er skrevet specielt til DR Pigekoret og Henrik Dam Thomsen af den prisvindende amerikanske komponist Karen Siegel.

Inden hun skrev musikken til værket, har Karen Siegel arbejdet tæt sammen med en gruppe sangere fra koret om teksten, som har fokus på køn og ligestilling – både i fortiden og i nutiden. Komponisten kommer selv rejsende fra New York for at medvirke i prøverne på det nye værk, og hun fortæller om tilblivelsen af værket:

– Jeg er meget taknemlig over for de korsangere, som har været med i en åbenhjertig og dybdegående samtale om, hvordan deres liv som unge kvinder adskiller sig fra deres mødres generation, og om den frustration der stadig findes hos kvinder i dag.

Ud over det nye værk er der flere kvindelige komponister, sangskrivere og arrangører på programmet til koncerterne i Bramstrup-laden og Koncertsalen, bl.a. Joni Mitchell, Pia Raug og den danske komponist Pernille Sejlund, som selv har en fortid i DR Pigekoret.

Blandt de øvrige værker til koncerterne er både kendte sange som ’Fred hviler over land og by’ og ’Stille, hjerte, sol går ned’ i nye arrangementer, men også kormusik af moderne mestre som Arvo Pärt og Pelle Gudmundsen-Holmgreen.

Har man ikke mulighed for at opleve koncerterne live, kan man lytte til 'DR Pigekorets sommeraften' på P2 fredag den 27. maj eller se koncerten på DR2 søndag den 12. juni kl. 20.

Læs mere om koncerterne på Bramstrup og i DR Koncerthuset på www.drkoncerthuset.dk.