Premiere: Nu kan DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter streames live på DRTV

Fra torsdag den 28. april flytter DR Symfoniorkestrets koncerter ind på DRTV, hvor de livestreames i samsending med DR P2.

  • Sådan ser det ud, når DR Koncerthuset sender live på DRTV og DR P2 tre torsdage i foråret (Foto: © PR foto)
  • Sådan ser det ud, når DR Koncerthuset sender live på DRTV og DR P2 tre torsdage i foråret (Foto: © PR foto)
1 / 2

En af de ældste og stærkeste traditioner i DR er de klassiske koncerter med DR Symfoniorkestret, som hver uge sendes live fra DR Koncerthuset. Hvert år samles over en halv million lyttere foran højttalerne for at opleve koncerterne på DR P2 – foruden det store publikum, som oplever koncerterne live i Koncertsalen.

Nu føjes der et nyt kapitel i traditionen, som kan åbne koncerter med DR’s kor og orkestre for et endnu større publikum – og samtidig give en ekstra dimension til oplevelsen hos dem, der følger koncerterne.

Som led i DR’s digitale omstilling flytter DR P2’s live-udsendelse af Torsdagskoncerterne nemlig ind på DRTV, så alle kan kigge med, når sæsonens tre sidste koncerter bliver sendt live fra DR Koncerthuset.

Nyudviklet live-format

Hvis man logger på DRTV for at gå til koncert de kommende torsdage, kan man se frem til at opleve musik og formidling på niveau med de live-transmissioner, som DR P2 allerede er kendt for. Til gengæld vil den visuelle side af oplevelsen være væsentligt anderledes end den, som kendes fra DR’s normale tv-produktioner.

Torsdagskoncerterne bliver nemlig sendt i et nyt format, som er udviklet specielt til live-udsendelser af koncerter. Her er der flere kameravinkler i billedet på én gang i et såkaldt splitscreen, så publikum på samme tid kan følge dirigentens bevægelser, se solistens ansigtsudtryk og have overblik over hele orkestret på scenen. I pausen overtager værter fra DR P2 billedet med interviews og baggrundshistorier om musikken.

Samspil mellem radio og tv

For Mathias Hammer, som er redaktør for DR P2’s live-koncerter, er det en naturlig udvikling, at det populære radiokoncept nu udvides med en ny billedside:

– Det er helt oplagt, at vi nu udvider et af vores stærkeste radiobrands i DR, nemlig DR P2’s Torsdagskoncerter, med en visuel dimension, som kan få den klassiske musik ud til et bredere publikum. I den digitale virkelighed, som vores brugere i alle aldre befinder sig i, er grænsen mellem lyd- og billedmedier blevet mere flydende. Derfor er det naturligt, at vi i DR arbejder på tværs af radio- og tv-kanaler, hvilket bl.a. også kommer til udtryk i den fælles strategi for P3 og DR3, som vi præsenterede for nylig.

Mathias Hammer understreger dog, at der fortsat vil blive sendt koncerter med DR’s kor og orkestre som del af den normale sendeplan på DR2.

– De store tv-produktioner, som har et stort og trofast publikum søndag aften på DR2, er en vigtig del af vores public service-tilbud i DR. Dem holder vi fast i, og de er fortsat også digitalt tilgængelige on demand på DRTV. Så vores nye livestreams fra DR Koncerthuset skal ikke ses som en erstatning, men som et supplement til de eksisterende musikoplevelser og den formidling, vi allerede giver til vores lyttere og seere.

DRTV sender live fra DR Koncerthuset sammen med DR P2 ved tre Torsdagskoncerter i foråret. Efterfølgende er det planen, at konceptet skal udvides til at omfatte flere koncerttyper med DR's kor og orkestre.