Problemer med det digitale tv-signal i Århus

Mange digitale tv-seere i Århus har onsdag fået sort skærm. Årsagen er, at antennen på Søsterhøj-senderen i Århus er ændret fra lodret til vandret polarisering. For at få deres tv-signal igen, skal seerne også vende deres antenne fra lodret til vandret.

Antenne (Foto: Digi-TV © Type 1)

Mange digitale tv-seere i Århus har onsdag fået sort skærm.Årsagen er, at antennen på Søsterhøj-senderen i Århus er ændret fralodret til vandret polarisering. For at få deres tv-signal igen,skal seerne også vende deres antenne fra lodret til vandret.

Antennen på Søsterhøj-senderen i Århus er i dag blevet ændretfra lodret til vandret. Det er sket som en forberedelse tilslukningen af det analoge tv-signal den 31. oktober. DR og TV 2 harikke fået informeret seerne om dette i tide, og det beklager vimeget. Det gælder kun det digitale tv-signal - det analogetv-signal er uændret, og kabel- og satellit-tv er heller ikkeberørt.

Ændring af polariseringen betyder, at rigtigt mange af deårhusianere, som modtager deres digitale tv-signal fra Søsterhøjhar fået sort skærm. For at få deres tv-signal igen, er de nødt tilogså at vende deres antenne fra lodret til vandret. Med andre ord,hvis man har en tag-antenne, er man nødt til selv eller få enantenneinstallatør til at kravle op på taget for at dreje antennen,så antennens tværpindene vender vandret. De med en stueantenne kannøjes med blot at vende denne.

"Slukningen af det analoge tv-signal er et stort puslespil, somskal gå op, og mange danskere skal i denne tid gøre deres tv klartil det nye signal. Ændringen af polariseringen var egentlig førstplanlagt til at skulle ske den 1. november, men er altså sketallerede i dag, uden at vi har fået informeret ordentligt om det,"siger Carsten Corneliussen, som er talsmand for det DR og TV2-ejede selskab DIGI-tv, der står for driften af tv-stationernesdigitale tv-signal.

DR og TV 2 beklager den mangelfulde information.