Programmet er klar til ’Danmarks Indsamling 2019’ i Musikkens Hus

Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard byder velkommen i Musikkens Hus i Aalborg, når DR1 runder indsamlingen af med et stort 5-timers arrangement under temaet ”Styrk verdens piger”

De indsamlede penge går i år til projekter i 12 forskellige lande, der støtter udsatte piger. (Foto: Preben Hjorth © STV)

Traditionen tro står DR bag Danmarks Indsamling sammen med 12 forskellige humanitære organisationer. Lørdag den 2. februar slutter det hele med et stort show på DR1 klokken 19.00, som afholdes i Musikkens Hus i Aalborg, og som vil blive styret af værterne Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard.

Aftenen vil blandt andet byde på musikquiz, hvor Søren Pape Poulsen, Karsten Lauritzen og Magnus Heunicke skal konkurrere i, hvem der synger renest og hvem, der kender flest støttesange. På Musikkens Plads dyster Sussi og Leo mod blandt andre Thomas Hwan og Maria Rich fra dramaserien ’Bedrag’ i et cykeltaxa-ræs. Derudover deltager blandt andre Rosa fra ’Bagedysten’, Bubber, Niels Olsen og Flemming Møldrup i forskellige konkurrencer.

Musikken er klar og callcentret bemandet

Ingen Danmarks Indsamling uden musikalske indslag, og i år er ingen undtagelse. Oh Land, Burhan G og Søs Fenger er blandt dem, som skal optræde i løbet af aftenen.

Callcentret, hvor man ringer ind med sit bidrag til indsamlingen, er også som sædvanligt stærkt besat. Her vil folk som Sarah Grünewald, Mads Christensen og Mette Frederiksen sidde klar til at modtage opkald.

Som noget nyt bliver der i år også oprettet et SoMe-center. Her vil youtuberne Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia samarbejde om at aktivere de unge ved at forsøge at engagere så mange af deres følgere som muligt til at bidrage til indsamlingen.

Kronprinsesse og minister på tur

I slutningen af november var Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Ulla Tørnæs på besøg i Kenya med fokus på kvinders og pigers ligestilling.

De var blandt andet med til at åbne ’Deliver for good’-kampagnen i Nairobi, og de besøgte projekter i slumområdet Kibera, hvor de mødte unge teenagemødre og kvinder til børn med handicap. De besøgte også Kalama Conservancy, som blandt andet arbejder for at styrke og fremme kvinders rettigheder i de små lokale samfund.

Til showet vil der blive vist indslag fra besøget, ligesom der vil blive vist indslag fra Ulla Tørnæs’ tur til Uganda i oktober og Bubbers rejse til Colombia i januar.

Folkefest til fordel for pigerne

Musikkens Hus i Aalborg har forsøgt at skabe de perfekte rammer for indsamlingen. Under overskriften ’Aalborg tænder lys for verdens piger’ vil de samle alle dele af lokalsamfundet og opfordrer aalborgenserne til at møde op til arrangementerne.

Aalborg Karneval og Erhverv Norddanmark, som er en samling af virksomheder i Nordjylland, har arrangeret et stort lysoptog, som begynder i Nørresundby, bevæger sig over Limfjordsbroen og ender på Musikkens Plads foran Musikkens Hus, hvor der vil være stor fællessang.

Fra klokken 19 vil Musikkens Plads være fyldt med aktiviteter, og flere af dysterne fra tipskonkurrencen vil udspille sig her. Man kan også møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af ’Bagedysten’, som i dagens anledning ikke kæmper mod hinanden, men i stedet deler masser af smagsprøver ud. Selve showet vil man kunne følge på en storskærm, som stilles op på pladsen.

Medier, der ønsker at være til stede på aftenen, kan tilmelde sig senest 31. januar på presse@dr.dk.

For yderligere informationer om Danmarks Indsamling 2019: danmarksindsamling.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter