Ramasjang og Ultra opfordrer til gode gerninger

Gør en god gerning og hjælp med at samle ind til de fattigste og mest udsatte mennesker i verden. Sådan er budskabet, når DR Ramasjang og DR Ultra, landets børnebiblioteker og LEGO Fonden sammen med alle danske børn samler ind til Danmarks Indsamling.

Danmarks Indsamling 2016: Danske børns gode gerninger har bl.a. været med til at sikre skolegang for børn i Cambodja, hvor hver fjerde lever i ekstrem fattigdom. (Foto: Preben Hjorth © Type 2)

Tag sunde snacks med til hele klassen. Fej naboens indkørsel. Eller gå til købmanden for dine forældre, når de står midt i aftensmaden og mangler en liter mælk. Sådan lyder budskabet, når DR Ramasjang og DR Ultra, landets børnebiblioteker og LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samler ind til Danmarks Indsamling 2016 i fællesskab med alle danske børn.

Frem til den 5. februar donerer Ole Kirks Fond, LEGO-familiens almennyttige fond, nemlig 25 kroner til årets Danmarks Indsamling, hver gang et barn gør en god gerning. En god gerning er at gøre noget, der gør en forskel for et andet menneske. Den næste tid kan børns gode gerninger både sprede glæde herhjemme og samtidig gøre en verden til forskel for nogle af de fattigste og mest udsatte mennesker i Afrika og Sydøstasien.

Satser på verdensrekord i gode gerninger

Det er femte gang, at DR Ramasjang, DR Ultra, skolebibliotekerne og LEGO-familiens fond sætter fokus på nogle af verdens mest udsatte gennem gode gerninger. Alene sidste år mønstrede børnene gode gerninger for godt fem millioner kroner. I år har man planer om at sætte en vaskeægte verdensrekord:

”Børnene har i den grad taget de gode gerninger til sig, og vi synes allerede nu, at de er verdensmestre i at gøre godt for andre. Hvert år oplever vi en stigning i børnenes opfindsomhed, ihærdighed og engagement. Derfor satser vi i år på at sætte verdensrekord i gode gerninger,” siger redaktør på DR Ramasjang, Per Schouby, og fortsætter:

”Hvis alle børn udfører bare en god gerning mere, end de gjorde sidste år, eller inviterer en ven til at være med til at gøre en god gerning for andre, så er jeg slet ikke i tvivl om, at vi når over 212.000 gode gerninger, som er vores mål. Og så kan alle de titusindvis af deltagende børn med rette kalde sig verdensmestre i at gøre noget godt for andre”.

Det eneste, man skal gøre, er at hente et skema på biblioteket, på www.dr.dk/ramasjang eller www.dr.dk/ultra, udfylde det med sine gode gerninger og aflevere det på sit lokale bibliotek senest den 5. februar kl. 12.00. Store som små gode gerninger tæller og udløser 25 kroner hver til indsamlingen. Børn som udfører 10 gode gerninger eller mere modtager et særligt diplom.

Siden 2010 har danske børn i alle aldre sammen med LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samlet 22.696.175 kroner ind til Danmarks Indsamling.

Om Danmarks Indsamling 2016

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs udviklings-mål. Årets indsamling løber fra 1. januar og kulminerer med et tv-show på DR1 den 6. februar 2016 kl. 19.00.

For yderligere oplysninger om de gode gerninger kontakt:

Per Schouby, DR B&U

Tlf.: 23 42 00 48

Mail: psu@dr.dk

Læs mere om de gode gerninger på
www.dr.dk/ramasjang eller www.dr.dk/ultra

For yderligere oplysninger om Danmarks Indsamling 2016 kontakt:

Karin Aaen, Talsmand for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i UNICEF Danmark.
Tlf.: 25 39 60 99
Mail: kaaen@unicef.dk

PR-koordinator Marie Honoré, MSLGROUP
Tlf.: 23 24 69 66

Mail: marie.honore@mslgroup.com

DR Presse, Bo Bech Arvin
Tlf.: 61 30 48 26
Mail: bobc@dr.dk

Læs mere om Danmarks Indsamling 2016 på
www.danmarksindsamling.dk eller www.dr.dk/danmarksindsamling