Randi Laubek i Koncerthuset

Søndag 18. november kan man opleve en af dansk musiks mest unikke sangerinder i Koncerthusets Studie 2, hvor hun bl.a. vil synge numre fra sit nye album, Letter to the World.

Søndag 18. november kan man opleve en af dansk musiks mest unikke sangerinder i Koncerthusets Studie 2, hvor hun bl.a. vil synge numre fra sit nye album, 'Letter to the World'.

'Letter to the World' udkom i juni og tager udgangspunkt i digteren Emily Dickinsons digte. Emily Dickinsons digteriske univers er fascinerende ligesom digteren selv. Hun levede hele sit liv i sit barndomshjem i Amherst, Massachusetts. Fra hun blev født i 1830, og til hun døde i 1886. Hun blev aldrig gift, fik aldrig børn og blev heller ikke selv højere end et barn. En umiddelbart sart og skrøbelig kvinde med midterskilning og håret redt stramt tilbage, der de sidste mange år af sit liv kun gik i hvide kjoler. Hvid som englen, bruden, nonnen, ligklædet.

Det barnlige islæt over kvinden Emily Dickinson står i skarp kontrast til den råstyrke, der er i hendes breve og digte. I dem findes en lidenskab, der retter sig mod både mænd og kvinder og en optagethed af naturens vilde urkraft.

Randi Laubek

Randi laubek  er i dansk musik som den sjældne plante i Botanisk Have. Hun er helt sin egen og skal have lov at passe sig selv. Hun er hundrede procent uafhængig af tidens trends og tone, til tider lidt skæv og snurrig, men altid ærlig og tro over for sig selv og sin muse, som er og bliver musikken. Hendes sangskrivning har ingen grænser og man aner inspirationen fra både klassisk, eksperimenterende & ambient musik, men udtrykket vugger oftest et sted mellem singer/songwriterens stolte traditioner og den let jazzede soul.

Hendes stemme har fortryllet både anmeldere og publikum: Her var en stemme, der bragte forståelse til historien om sirenerne, der lokkede Odysseus og hans besætning. "En stemme, der i udtryksstyrke udstråler en elegance og modenhed man næppe havde troet mulig" (Berlingske Tidende). "Det nærmeste man kommer på en nattergal i moderne dansk popmusik. Der er eventyrkraft i hendes stemme" (Politiken). "Et gudsbenådet talent som sangskriver og sangerinde, der kan gøre lytteren fuldkommen åndeløs" (Femina).

1. Line Breuning
Pressekontakt: Yderligere oplysninger