Regnbuepris til DR3-serien ’Hunkøn’ om transkønnede kvinder

Serien fik onsdag aften ’Medieprisen’ ved Danish Rainbow Awards 2019.

’Hunkøn’, der følger fem transkønnede kvinder, blev onsdag aften hædret ved Danish Rainbow Awards. (© DR Produktion)

Da DR3 i efteråret sendte programserien ’Hunkøn’ var det den første serie på dansk fjernsyn, som gav seerne indblik i, hvad det vil sige at være transkønnet i dagens Danmark. Seerne fik historien fortalt gennem de fem transkønnede kvinder, Ivy, Valerie, Laura, Sasha og Natalia, der blandt andet fortalte, hvordan det er at have oplevet at være både mand og kvinde, hvad hormoner betyder for selvtilliden, og hvordan omverdenen reagerer på transkønnede.

Nu har Sally Sønderby, Nelle Renberg og Nynne Duvå Hall fra DR Ung, som har produceret ’Hunkøn’, fået en pris for serien, som Anette Toftgård castede. Da der onsdag aften blev holdt Danish Rainbow Awards i Cirkusbygningen i København, modtog de en såkaldt Axgil Award for ’Hunkøn’ i kategorien ’Medieprisen’. Den bliver givet til en person, virksomhed eller organisation, som medierne – også sociale medier – har markeret sig særligt stærkt det forgangne år i arbejdet for LGBT-personers rettigheder, som det hedder.P3 var også nomineret I kategorien sikrede DR3-serien sig prisen foran P3’s dækning af Copenhagen Pride 2018, podcastprojektet ’Vild med svans’ og TV 2 Lorry-programmerne ’Hundrede års homohistorie – regnbuen over København’ med Jobbe Pilgaard som vært.

Det er Rainbow Business Denmark, der arrangerer prisuddelingen – i år i samarbejde med TV 2 Zulu, der også viser uddelingen fredag. Foreningen består af virksomheder og non-profit-organisationer, hvis forretningsområde henvender sig mod LGBT-miljøet eller som er ejet eller drevet af LGBT-aktører samt privatpersoner. DR og DR-værter er ikke ubekendte med at få priser ved Danish Rainbow Awards. Sidste år fik DR2- og P1-vært Abdel Aziz Mahmoud prisen som ’Årets LGBT-person’ – blandt andet for programserien ’Helvedes homo – en muslim springer ud’ på DR2.