Retsmediciner i Koplevs krydsfelt

Professor ved Syddansk Universitet Jørgen Lange Thomsen er på besøg hos Kjeld Koplev til en samtale om sit arbejde som retsmediciner inden og uden for landets grænser

Professor ved Syddansk Universitet Jørgen Lange Thomsen er påbesøg hos Kjeld Koplev til en samtale om sit arbejde somretsmediciner inden og uden for landets grænser

Som medlem af Amnesty Internationals lægegruppe har Jørgen LangeThomsen flere gange med kort varsel været sendt til steder somKosovo, Kenya, Columbia, El Salvador, Nepal og Israel for atidentificere lig, opklare dødsårsager og på anden måde afdækkenogle af de seneste års grusomme begivenheder på kloden - ofteunder helt umulige arbejdsbetingelser. Også det storeidentificationsarbejde efter 11. september, deltog Lange Thomseni.

En retsmediciner fortæller

I begyndelsenaf maj udkom hans bog ’En retsmediciner fortæller’, hvori han medskarpe iagttagelser giver et indblik i en retsmediciners hverdag –en hverdag, der bestemt ikke ligner hverdagen hos retsmedicineren iDR TV’s Rejseholdet.

Tortur er tortur

Lange Thomsen forholdersig særdeles kritisk til begreber som ’moderat fysisk pres’ ogandre gradbøjninger af tortur. Tortur er tortur, også selv om detdrejer sig om konstante rusketure el.lign. Men også AmnestyInternational tager han kritisk stilling til, idet han mener, atorganisationen har en tendens til at blive lidt for ’hellig’. ’Derigtige meninger’ gør det ikke alene, mener han.

Torsdag 16. maj kl. 9.10 er Jørgen Lange Thomsen gæst i Koplevskrydsfelt på P1 med genudsendelse kl. 19.20.

Torsdag 23. maj kommer Koplevs Krydsfelt til at handle om etbeslægtet emne. Da har Kjeld Koplev besøg af Dr. theol. SvendBjerg, der har skrevet doktorfhandling om døden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk