'Rigtige Mænd' er tilbage – nu med damer

Sundhedsentusiast og træner Jacob Søndergaard skal endnu engang skubbe fire halvtykke håndværkermænd ud af deres usunde hverdag og ind i en helt ny livsstil med mindre sofatid og flere løbeture.

I den nye sæson af 'Rigtige Mænd' vil ikke bare kammeratskab, men også parforhold komme på prøve, når det viser sig, at det måske alligevel ikke var helt så nemt at ændre livsstil, som mændene og deres koner troede. Det er nemlig svært at være sund, hvis man har en hang til smøger, dåsecola og fedtede pølsehorn fra tanken.

Sundhedsentusiast og træner, Jacob Søndergaard, skal endnu engang skubbe fire halvtykke håndværkermænd ud af deres usunde hverdag og ind i en helt ny livsstil med mindre sofatid og flere løbeture. Mændene vil opdage, at sundhed kommer både inde- og udefra, når Jacob vil have afføring undersøgt og deres kondition forbedret.

I denne sæson spiller konerne/kæresterne en langt større rolle, end de hidtil har gjort. Det gør de, fordi det gode partnerskab er fuldstændig afgørende for, om man kan gennemføre de ting, man sætter sig for.

Redaktionschef Eva Kvist, DR

De 'Rigtige Mænd' kommer dog om muligt på en endnu større opgave og må finde holdånden frem, for i denne sæson skal de dyste mod hold af rigtige mænd fra hele Danmark.

Svedige håndflader og sceneskræk

I år er der dog kommet ny dip på chipsene, for det er ikke kun mændene, der skal omlægge deres livsstil med flere grøntsager og mindre friture. Damerne skal, på lige fod med deres mænd, tage kampen op mod de usunde vaner og presse sig selv ud over sofakanten. De fire mænds damer skal nemlig kvinde sig op og opføre et danseshow for en propfyldt midtjysk arena, som godt kan give dem anledning til svedige håndflader og sceneskræk.

- I denne sæson spiller konerne/kæresterne en langt større rolle, end de hidtil har gjort. Det gør de, fordi det gode partnerskab er fuldstændig afgørende for, om man kan gennemføre de ting, man sætter sig for. Denne sæson er en fortælling om, at hvis man skal omlægge sit liv og blive et sundere menneske både ind- og udvendig, så kan man ikke gøre det alene – der er brug for opbakning, samarbejde, kærlighed og vilje. Både i kammeratskabet imellem mændene, men også i partnerskabet derhjemme, siger Eva Kvist, der er redaktionschef i DR.

Der er ingen tvivl om, at det kan være tungt at blive lettere og sundere. Derfor bliver samarbejde og holdånd og bedre parforhold mændenes vigtigste værktøjer, når de skal bevise deres mandighed foran hele Danmark – og deres damer.

Mød de rigtige (nye) mænd og deres damer

Kim og Karin

Kim, også kaldet Mummie, er 46 år og bor i Hejnsvig udenfor Billund med sin kone, Karin, og hendes tre teenagebørn. Kim arbejder som truckfører og lagerarbejder, og Karin er førtidspensionist. Kim og Karin mødte hinanden til linedance, som er blevet Kims store passion. Til gengæld hader han alt, der handler om grøntsager. Karin kæmper en ulige kamp mod sin mands stædige kræsenhed i et forsøg på at få mere grønt på bordet. Hun er selv blevet meget for stor, synes hun, på grund af en kronisk tarmsygdom.

Michael og Janni

Michael (også kaldet Meske) er 38 år, gift med Janni og bor i Holstebro med Jannis datter på 16 år og deres søn på 4 år. Michael arbejder som elektriker og Janni som køkkenassistent. Michael er cola-afhængig og storforbruger af tankstationens pølsehorn, når han kører på langfart i sin servicevogn. Derhjemme spiller han computerspil og bliver møgforkælet af sin curlingkone med lækre usunde hygge-bakker. Så måske er det ikke så underligt, at Michaels dunk er blevet så stor, at han ikke længere kan komme med i rutsjebanen med børnene.

Bjørn og Nanna

Bjørn på 30 år bor i Horsens med sin kone Nanna og deres søn på to år. Bjørn har tidligere været footballspiller på eliteplan, men nu er han kommet totalt ud af form. Bjørn får dæmpet sit store temperament ved at ryge masser af smøger, men Nanna hader lugten af røg. Hun savner en mand, der gider at lege med sit barn i stedet for bare at slænge sig på sofaen.

Jonas og Sandra

Jonas er 35 år og bor med sin kæreste Sandra i Esbjerg. Jonas er lastbilmekaniker og Sandra er sosu-assistent. Både Jonas og Sandra elsker cigaretter, fastfood og sofaen. Parret drømmer om at få børn, men det er endnu ikke lykkedes efter to års fertilitetsbehandling. Jonas´ sædkvalitet er så dårlig, at han ikke dur som donor, men han håber på, at hans egen sæd måske vil kunne bruges, hvis han lægger livsstilen om.

'Rigtige mænd – nu med damer' kan ses over seks torsdage på DR1. Der er premiere torsdag den 7. marts klokken 20.00 på DR1.