Rosens navn i Radio Drama

Klassikere er historier, der giver næring til vores drømme, har forfatteren Umberto Eco sagt. Det gælder i den grad hans egen gennembrudsroman. Rosens Navn er årets sommerføljeton i Radio Drama. Hør med på P1 og P2 hele juli.

Henning Sprogøe, Olaf Ussing og Frits Helmuth har hovedrollerne i spændingsserien Rosens Navn af Umberto Eco (Foto: Anne-Grethe Svendsen. © Type 1)

Klassikere er historier, der giver næring til vores drømme, harforfatteren Umberto Eco sagt. Det gælder i den grad hans egengennembrudsroman. Rosens Navn er årets sommerføljeton i RadioDrama. Hør med på P1 og P2 hele juli.

Instruktør Ole Kröll var ikke i tvivl, da han slugte den engelske version af Rosens Navn på en rejse i 1984. Den romanmåtte dramatiseres for radio. I 1987 kunne lytterne så høre Ecosmiddelalder-krimi med Frits Helmuth og Henning Sprogøe som munkenWilliam af Baskerville og novicen Adso. Og skal man tro antallet aflytterhenvendelser siden da, fik historien befolket drømmene hosmange lyttere. Det var derfor ikke svært for redaktionen at vælgeårets sommerføljeton, og søndage og mandage i hele juli kan man sågennem bilradioen eller sommerhusets transistor følge opklaringenaf den mystiske mordgåde på et italiensk kloster. 

Sendetider:

  • Credo in unum Deum  30. juni kl. 14.00 på P2og 1. juli kl. 21.10 på P1

  • Labyrinten  7. juli kl. 14.00 på P2 og 8. julikl. 21.10 på P1

  • Frygtelig som hærskarer under banner  14. julikl. 14.00 på P2 og 15. juli kl. 21.10 på P1

  • Den fjerde engel  21. juli kl. 14.00 på P2 og22. juli kl. 21.10 på P1

  • Ekpyrosis 28. juli kl. 14.00 på P2 og 29. julikl. 21.10 på P1

 

Den unge Adso og hans lærermester ankommer til klosteret for atbilægge en strid mellem Paven og Franciskanermunkene. Netop som deankommer findes en munk omkommet, og William af Baskerville bliverbedt om at udrede omstændighederne. Dødsfaldet  får desværre ikkelov at stå alene særligt længe, men hvad er forklaringen? Er detkonflikten mellem pavestolen og munkeordnerne, er det forbudtkærlighed mellem nogle af munkene, eller er det klostrets berømtebibliotek, der er årsagen til dødsfaldene?

Eco tegner et portræt af middelalderens verden, både den fysiskeog den filosofiske. Og han påstår med sin skildring, at voresmoderne verden slet ikke er så langt fra middelalderens. Men førstog fremmest er "Rosens navn" en gedigen spændingshistorie, hvorhovedpersonen som en anden Sherlock Holmes skal løse den mystiskemordgåden. I øvrige roller høres Olaf Ussing, Nis Bank-Mikkelsen,Gyrd Løfquist, John Hahn-Petersen, m.fl.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter