'Rytteriet' rider igen

Ny sæson af 'Rytteriet' har premiere på DR2 12. september.

  • Jutta (Rasmus Botoft) og Steens (Martin Buch) værksted. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Aksels stue. Henry (Rasmus Botoft) og Gunnar (Martin Buch). (Foto: Henrik Frydkjær © Type 1)
  • Aksels stue. Rita (Bodil Jørgensen) (Foto: Henrik Frydkjær © Type 1)
  • Jutta (Rasmus Botoft) (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Steen (Martin Buch) (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 5

Siden første sæson af 'Rytteriet' blev sendt på DR2 i 2010, har Buch og Botoft leveret over 90 udsolgte forestillinger på Bellevue Teatret, alt imens de overvejede, hvordan de særlige karakterer, som vi har lært at holde så meget af - skulle leve videre.

Det blev til overvejelser om spillefilm, julekalender, quizzer og et politisk talkshow med snobberne, men endte ved DR2 og satireshowet dog på en ny og anderledes måde.

'Rytteriet II' er en krydsning mellem sketch-show, dramaserie og film med en blanding af nye og gamle karakterer fra 'Rytteriet's store persongalleri. Buch og Botoft har sammen med instruktør Peter Harton, skabt et sort humoristisk univers befolket af dysfunktionelle og fordrukne mennesker, som alle er skildret med stor kærlighed. Det er umiskendeligt, 'Rytteriet' men den nye sæson rummer også en ambition om at komme længere ind og dybere ned i karaktererne.

Det fastlåste ægtepar Erik (Martin Buch) og Else (Rasmus Botoft) er nogle af de gennemgående karakterer i alle otte afsnit. Erik befinder sig bedst, når han sidder i sin lænestol og ser gamle tv-programmer, mens han drikker rødvin af et stort ølkrus. Men da Erik under et middagsselskab med venneparret John (Rasmus Botoft) og Tulle (Martin Buch) stikker Else en på kassen, beslutter Else sig endelig for at gå fra Erik. Else flytter over til John og Tulle, og begynder at realisere sig selv, mens Erik efterlades i rødvinstågerne og tvinges til at tage sit liv op til revision.

Også helt nye karaktererSeerne kan også møde helt nye karakterer. Blandt andet keramiker- og kurvefletterparret Steen og Jutta, eller de to krukkede gamle teaterskuespillere Hans Henrik og Christopher, der sidder ubevægeligt fast et sted på det Kongelige Teater. Og en kvindelig præst, der har mistet troen  på alt (spillet af Bodil Jørgensen). En hyggeklub bestående af de gamle venner Ulla (Kit Eichler), Gunnar (Martin Buch), Henry (Rasmus Botoft), Aksel (Christian Mosbæk) og Rita (Bodil Jørgensen) er også et tilbagevendende indslag i de otte nye programmer.

Selvfølgelig dukker de gamle kendinge snobberne Poul og Fritz op sammen med deres uundværlige au-pairs.

Rytteriets Husorkester Marie Key, Bjørn Fjæstad, Henrik Balling og Mads Andersen leverer også nye sange og medvirker i programmerne.

'Rytteriet' og DR Fiktion har gjort sig umage, og DR glæder sig til at vise seerne Rytteriet II den 12. september kl. 22.00 på DR2.

 

1. Anne Sofie Christensen Bau Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter