Så er de her: MGP-finalisterne 2019

Om præcis en måned er de klar til at indtage scenen foran 10.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen i Herning og seerne hjemme i stuerne - til børnenes største fælles musikfest i Danmark: MGP 2019.

  • Astrid med sangen ‘Når jeg danser’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Elio med sangen ‘Musik gør mig glad’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Olivia med sangen ‘Min drøm’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Alma Sophie med sangen ‘Rulleskøjteløb’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Kiyan med sangen ‘Stilen er ekstra’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • SODA med sangen ‘Bedste veninder’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • The Wave med sangen ‘DEn nYE treND’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Johannes med sangen ‘Sig det nu’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Lisa & Xenia med sangen ‘Ham, som troede’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  • Karla Sofie med sangen ‘Vild med dig’ (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 10

Lørdag den 2. marts klokken 20.00 holder DR for 20. gang børnenes Melodi Grand Prix. Joakim Ingversen og Silja Okking er værter for MGP 2019, der transmitteres på DR1 fra Jyske Bank Boxen i Herning.

De 10 finalister bliver (der er links til de enkelte profilsider på dr.dk/mgp):

Astrid med sangen ‘Når jeg danser’ (Sevel, Vestjylland)

Astrid er 10 år. Hendes sang handler om at turde være sig selv og gøre det, man selv synes er sjovt. Astrid kan godt lide ‘Den Store Bagedyst’, og hun bager selv kager sammen med sin kusine.

Elio med sangen ‘Musik gør mig glad’ (Østerbro, Hovedstaden)

Elio er 12 år. Hans sang handler om hans kærlighed til musik, og hvor meget det fylder i hans hverdag. Elio spiller selv mange instrumenter, bl.a. guitar, bas trommer, ukulele, klaver og cajón. Elio er halvt spanier og taler flydende spansk.Olivia med sangen ‘Min drøm’ (Jyderup, Vestsjælland)

Olivia er 12 år. Hendes sang handler om Olivias drøm om at stå på en stor scene og optræde for et stort publikum. Det er en drøm, hun selv har kæmpet for i flere år; det er nemlig fjerde gang, at Olivia har stillet op til MGP - og nu er det endelig lykkedes.

Alma Sophie med sangen ‘Rulleskøjteløb’ (Kastrup, Hovedstaden)

Alma Sophie på 9 år er årets yngste MGP-deltager. Hendes sang handler om, hvor fedt det er at stå på rulleskøjter. Alma Sophie kører både på inliners og side-by-side rulleskøjter, når ikke hun laver musik i familiens eget studie, der ligger hjemme i huset i Kastrup.

Kiyan med sangen ‘Stilen er ekstra’ (Brøndby Strand, Hovedstaden)

Kiyan er 12 år. Hans sang handler om at have en fed stil og at være ligeglad med, hvad andre synes. Når ikke Kiyan rapper og laver musik, spiller han fodbold i Brøndby, hvor han er en målfarlig venstre kant. Kiyan har fire søskende, og to af dem er faktisk hans trillingesøstre.

SODA med sangen ‘Bedste veninder’ (Charlottenlund, Nordsjælland)

Gruppen SODA består af Sofie og Dagmar på 11 år, og deres sang handler om to bedste veninder, der bliver uvenner over en dreng. Sofie og Dagmar er bedste veninder i virkeligheden, men sangen handler ikke om dem. De har bare skrevet den, fordi de godt kan lide sange med lidt drama i. Når Sofie og Dagmar er sammen, kan de godt lide at lave TikTok-videoer og se Grease.

The Wave med sangen ‘DEn nYE treND’ (Helsinge, Nordsjælland)

Gruppen The Wave består af Oscar og Caroline på 12 år. Deres sang handler om de sidste par års største internettrends og en helt ny trend, som de selv har fundet på. The Wave kan godt lide at lave ordspil, høre Ed Sheeran og spille Roblox. Caroline har nogle ret specielle kæledyr; nemlig mere end 100 vandrende pinde.

Johannes med sangen ‘Sig det nu’ (Kerteminde, Fyn)

Johannes er 11 år. Hans sang handler om en dreng, som er til en fest og er vild med en pige. Johannes spiller også klaver i et band, der hedder JOFL, som han har sammen med tre piger. Johannes samler på kasketter og har næsten 100 forskellige på sit værelse.

Lisa & Xenia med sangen ‘Ham, som troede’ (Blovstrød, Nordsjælland)

Søstrene Lisa & Xenia er 12 og 15 år. Deres sang handler om nogle forskellige drenge, der tror, at de kan manipulere en pige - men det kan de ikke. Lisa og Xenia ses ikke så meget, som de plejer, for Xenia går i øjeblikket på efterskole i Kolding. Men på grund af MGP har søstrene fået noget mere tid sammen.

Karla Sofie med sangen ‘Vild med dig’ (Ballerup, Hovedstaden)

Karla Sofie er 12 år. Hendes sang handler om at være vild med nogen, og hvor svært det er fortælle det. Karla Sofie skrev sangen oppe i et træ i en lille notesbog. Når hun ikke skriver sange, går Karla Sofie til drama, klaver og sang. Og derhjemme kan hun godt lide at lave krea-ting på sit værelse.

Konkurrence med sammenhold og venskaber

MGP-deltagerne har selv skrevet tekst og musik til de sange, de optræder med. Flere end 460 børn har tilbage i august måned engageret sig i at skabe musik og sendt deres bidrag ind til DR. 50 af dem gik videre til tre workshops, der blev holdt i Aarhus og Ringsted i september. Her blev børnene inspireret og vejledt af professionelle musikere, der gav dem en musikalsk indsprøjtning, som børnene enten kunne tage med sig hjem i deres videre leg med musik - eller med i MGP-forløbet. På de tre workshops blev i alt 20 deltagere udtaget til auditions i Aarhus og København, hvor de ti finalister blev fundet. Siden oktober har MGP-finalisterne mødtes på bootcamps og lavet prøver på deres optræden.

Magnus Banner, der er redaktør på MGP 2019, fortæller:

- Det er overvældende, hvor mange der hvert år sender bidrag ind, og selvom det også er en musikkonkurrence, er det frem for alt en hyldest til musikken og dens samlende egenskab. Finalisterne konkurrerer om at vinde, men mest af alt er de sammen om at skabe en stor musikfest for hinanden og hele landets børn. Fra de indledende bootcamps til de intense dage op til showet udvikler de et helt særligt sammenhold - og det er en energi, der mærkes helt frem til finalen, hvor de står og hepper og hujer på hinanden foran scenen. MGP lykkes, når det samler familien og inspirerer børn til både at skabe egne sange, men også til at være gode venner.

Drømmen om MGP

At MGP-finalisterne allerede er blevet venner, kan man følge med i fra uge 5 og hele vejen frem til show-dagen, når programserien ”Drømmen om MGP” løber over skærmen på DRTV og DR Ultra. MGP er nemlig meget mere end en enkelt aften med 10 sange og et stort show. Det er også fællesskab med leg, nye venskaber og masser af musikglæde.

Programserien viser over syv afsnit finalisternes MGP-rejse fra de modtager beskeden om, at de er udtaget til MGP til de mødes på bootcamps, forbereder deres liveoptræden, optager sange og får masser af sjove oplevelser sammen med deres nye venner.

De første tre afsnit af ‘Drømmen om MGP’ vises på DRTV og DR Ultra fra den 2. februar, hvor også alle MGP-finalisternes profiler vil være at finde på Instagram og Facebook.Rettet mandag den 11. februar klokken 13.30: Vi har tidligere skrevet, at der ved MGP-showet den 2. marts vil være 15.000 publikummer, som er det maksimale antal tilskuere, Boxen kan rumme. Ved børnenes MGP vil der imidlertid være to gange 10.000 henholdsvis den 2. marts og ved generalprøven den 1. marts.