Så er de nominerede til Orlaprisen 2016 fundet

12 bøger har chancen for at få børnenes bogpris, og fra 18. januar til 18. april vil børn og unge kunne stemme på deres favoritter.

  • I starten af det nye år vil landets børn kunne stemme og vælge blandt de 12 bøger, der nu er nomineret. (Foto: © Ole Lund Kirkegaard, Type 1)
  • Laura Arnesen og Marie Wivel - eller Flettepigerne, som de bliver kaldt, sikrede sig Orlaprisen 2015. (Foto: © People's Press, Type 1)
1 / 2

Det er et meget blandet opbud af bøger, der i 2016 dyster om at få litteraturprisen for børnebøger – Orlaprisen, som DR og Læselyst-programmet har uddelt gennem nu 11 år. Både bøger om heste, talende hunde, zombiepest, provinspiger og karmaboys er med i opløbet om at få børnenes bogpris. DR har netop præsenteret de 12 nominerede, der har chancen for at få prisen, som bliver uddelt den 28. maj næste år på Bogmesse for Bette Lorte i Skanderborg.

De 12 nominerede til Orlaprisen 2016 er:

* Eventyrbogen’ af Peter Madsen – forlag: Alvilda * ’Freakshow – de falske freaks’ af Nicole Boyle Rødtnes og Ellen Holmboe – forlag: Alvilda * ’Jonny Nekrotic, Zombiepesten’ af Emil Blichfeldt – forlag: Calibat * 'Provinspiger’ (sommerfugleserien) af Louise Roholte – forlag: Carlsen * 'Karmaboy’ af Jacob Riising – forlag: Carlsen * ’Uhyggelige fester’ af Sabine Lemire – forlag: Carlsen * ’Elefantstenen’ af Oliver Zahle – forlag: Carlsen * ’Gamerz – De ukendte’ af Kasper Hoff – forlag: Gyldendal * ’Feernes Ø – Den gyldne sti’ af Trine Bundsgaard – forlag: Gyldendal * ’Villads fra Valby laver en film’ af Anne Sofie Hammer – forlag: Høst & Søn * ’Ditte og Lady (Hestene fra ponygården)’ af Ina Brun – forlag: Høst & Søn * ’Jagten på den talende hund’ af Morten Dürr og Bo Skjoldborg – forlag: Plot

Den videre proces bliver nu, at landets børn kan stemme om, hvem der skal have Orlaprisen. Det kan de på dr.dk/orla fra den 18. januar til den 18. april 2016, og den endelige prismodtager bliver den forfatter og bog, der har fået flest stemmer blandt børnene.

8600 stemte i år

I år stemte 8600 børn og unge om årets børnebog, og i 2015 blev det bogen ’Fletninger’ af Marie Wivel og Laura Arnesen, der modtog Orlaprisen.

Orlaprisen er opkaldt efter Ole Lund Kierkegaards legendariske karakter Orla Frøsnapper, og kåringen bliver arrangeret af DR og Læselyst – et program for børn, bøger og læsning. Prisuddelingen er støttet af Kulturministeriet og lavet i samarbejde med børnebibliotekarerne i BØFA, Den danske Boghandlerforening, Danmarks Skolebibliotekarer og pallesgavebod.dk.