Sådan ligger landet - flere gode historier fra danskernes hverdag

DR1’s søndagsprogram for hele familien er tilbage med flere historier fra danskernes hverdag. Thera Hoeymans kommer Danmark rundt på 30 minutter i jagten på gode historier og spændende danskere.

DR1’s søndagsprogram for hele familien er tilbage med flerehistorier fra danskernes hverdag. Thera Hoeymans kommer Danmarkrundt på 30 minutter i jagten på gode historier og spændendedanskere.

Sådan ligger landet” er programmet der går tætpå danskernes hverdagsliv. Vi præsenteres for de sjove,overraskende eller dramatiske historier om danskere, hvis liv ikkealtid følger den slagne vej.

Ugens gæst samler sofa

Når TheraHoeymans jagter land og rige rundt efter gode historier foregår deti bil. Og med sig i bilen har hun en interview-sofa, men for atkunne være i bilen, er sofaen skilt ad. Som optakt til interviewetsamler Thera og ugens aktuelle gæst derfor sofaen i fællesskab -hvilket også er med til at bryde isen og skabe en afslappetatmosfære.

I første udsendelse er hun taget tilArbejderbevægelsens Arkiver for at tale med tidligere statsministerPoul Nyrup Rasmussen, der i øjeblikket skriver på andet bind afsine erindringer.

Ugen efter er det balletchef Peter Schaufuss’tur til at samle sofaen, og han fortæller om sit forhold tilprinsesse Diana og det engelske kongehus.

Ualmindelig gode historier frahverdagen

I hvert program præsenteres seerne foralmindelige - eller ualmindelige - danskere og deres historier frahverdagen. I første program er vi på reportage med ensikkerhedsvagt på stadionarbejde under en såkaldt højrisikokampmellem AGF og Brøndby. Fra Århus er der ikke langt til Svendborg.Men der er langt fra Svendborg til Hollywood. Og så alligevel - fori den sydfynske by sidder en mand og broderer på kostumer til dehelt store Hollywood film. Og har man fået sig et anderledes navn idåbsgave, er det ikke bare til at grine over. Det kan let gå hen ogblive en belastning,

Senere i udsendelsesrækken skal vi bl.a. mødeen ikke helt almindelig jæger fra det sydlige Jylland, somudelukkende jæger med bue og pil, og derfor må igennem en rækkeudvidede jagtprøver. Vi skal også hilse på en mand fra Give, sommed stor succes med at føre folks haver tilbage til sådan som de måhave set ud en gang i oldtiden! Fra den mere glamourøse side aftilværelsen, kommer vi bl.a. med til casting, når Niels Malmrosskal finde hovedpersonen til sin nye film ”Kærestesorger”.

Menneskelige historier i fokus

Medde menneskelige historier som omdrejningspunkt fortæller ”Sådanligger landet” i de kommende udsendelser bl.a. om en kvinde, derfik opfyldt sin drøm om et idyllisk liv på landet. Men nu må hunsande, at selv samme drøm i stedet er blevet en byrde. Vi får ogsået portræt af en kvinde fra Fyn, som voksede op under fattige kårog nu har helliget sit liv til at hjælpe børnehjemsbørn i Nepal.Der bliver også tid til stemningsreportager undervejs, bl.a. fra etsømandshjem i Esbjerg, som er et af de få tilbageværende afslagsen.

”Sådan ligger landet” finder frem til dehistorier som ikke nødvendigvis finder vej til medierne, men som ermed til at tegne et nuanceret billede af dagens Danmark.